Student Style

Student Style – Anne

Student Style Anne

‘Ik werd gemiddeld een keer per dag geslagen’

Student Style Anne

Anne (21, vierdejaars International Business & Management Studies)

Stijl? ‘Een beetje eigenwijs; alternatief en stylish.’
Shoppen? ‘Veel tweedehands. En ik ga vrijwel elke maand naar een stand op de Portobello Road Market in Londen waar een vrouw kleding verkoopt gemaakt door modestudenten. Ik hou ervan om dingen te dragen die niet iedereen heeft. Maar ik ga ook wel eens naar de Monki.’
No go? ‘Ik heb een hekel aan broeken. Geen idee waarom.’
Mooi aan jezelf? ‘Mijn bruine ogen.’
Minder mooi? ‘De rest. Daar ben ik onzeker over, maar is niet iedereen dat een beetje?’

Muziek? ‘Je zal het wel raar vinden maar ik vind van alles leuk. Van pop tot metal, van dance tot hardcore. Ik hou alleen niet van Nederlandstalig. Ken je dat liedje, Heb je even voor mij? Als ik dat hoor, moet ik rillen. Daar word ik echt boos van. Ik heb ook een hekel aan de radio. Gaan ze door de muziek heen praten, zo irritant.’
Fan? ‘Toen ik een jaar of 14 was ,stond ik zowat elke week vooraan bij een concert van All Time Low. Ik ging er ook rustig in m’n eentje voor naar Amsterdam.’
Film? ‘Bij Taken zat ik op het puntje van m’n stoel. Ik zag laatst Stuber, dat vond ik ook echt goed. Verder hou ik vooral van comedies.’
Tv?Chateau Meiland, er gebeurt niks maar is toch grappig. Dat kijk ik terug op internet. Ik haat reclames.’
Boek?Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Ik doe wel een jaar over een boek.’
Kunst? ‘Banksy. Vooral z’n werk waar een oorlogskind door een fotograaf wordt weggehouden van hulpverleners om een goede foto te kunnen maken.’
Hobby? ‘Gitaarspelen en acteren.’
Sport? ‘Hardlopen.’
Nieuws? ‘Nee. Ik trek de negativiteit niet en ik kan er toch niets aan veranderen. Klinkt heel stom, ik weet het. Als er echt iets belangrijks gebeurt, zie ik het wel op Facebook voorbijkomen.’
Politieke partij? ‘Verschilt. Ik doe altijd de Stemwijzer, soms komt er VVD uit, dan weer D66. De laatste keer heb ik Partij voor de Dieren gestemd.’
Hoe lang kun je zonder telefoon? ‘Dagen. Ik vind het fijn om er op te kijken als ik ergens op wacht, of even niets anders te doen heb, maar zonder ga ik niet dood of zo.’
Bijbaan of stufi? ‘Nu werk ik bij de Bijenkorf maar ik heb twee jaar in The Amsterdam Dungeon gewerkt als actrice. Er zijn daar tien rollen te vergeven, je speelt drie verschillende per dag, en je speelt ze uiteindelijk allemaal. Dat was superleuk maar na twee jaar hoor je een vast contract te krijgen en dat geven ze daar niet. Ik heb er zoveel meegemaakt! Ik werd er gemiddeld een keer per dag geslagen door een bezoeker bijvoorbeeld, als schrikreactie. Ik ben een keer rondgedragen door een bodybuilder. Het gebeurde weleens dat er werd gekotst. Er liep een keer een toerist door het glas van het glazen labyrint. Dat soort dingen gebeuren niet in de Bijenkorf…’

Waar woon je? ‘Nog bij m’n ouders in Ede. Het is een uur reizen naar Utrecht, dat gaat wel. Bovendien heb ik de afgelopen tijd een halfjaar in Londen gewoond, voor m’n stage, en drie maanden in Antwerpen, voor de minor Creative Technologies.’
Lievelingsplek in Utrecht? ‘De speelhal Gamestate. I love airhockey!’
Ontbijt? ‘Niets. Ik heb een broodje bij me voor vanmiddag en een pot marshmallowpasta. Ik heb de smaak van een kind. Als het zoet is en het heeft smileys wil ik het.’
Geloof je? ‘Ik geloof dat dingen voor een reden gebeuren en dat alles uiteindelijk goed komt. Ik wil vooral genieten van het leven zolang het kan. Als ik een keer een dag vrij ben, ga ik iets leuks doen. Ik wil veel doen. Soms te veel.’
Grootste angst? ‘Eenzaam zijn.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een 7. Ik kan maar geen eindstage vinden, en al helemaal geen leuke. Ik moet iets in de marketing of finance vinden, maar wil veel liever iets creatiefs doen.’

Student Style Anne

Drank of drugs? ‘Drank! Alles wat zoet is. Mijn lievelings is Strawberry Daiquiri. En prosecco. Met een fles prosecco, chocolade en Netflix in bed geef ik mijn leven zeker een 9.’
Vlees of vega? ‘Vlees, maar niet teveel.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Pizza, hallo!’
Hond of kat? ‘Ik ben niet zo van de huisdieren maar als kind wilde ik altijd een pinguïn.’
Ver vliegen of dichtbij met de trein? ‘Ver vliegen. Dat heb ik nog nooit gedaan maar ik wil graag naar Cuba, voor de auto’s en de stranden. En naar Miami, zodat ik kan zeggen: ‘I’m in Miami, bitch!’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’
Wat wil je later worden? ‘Actrice. Ik acteer als sinds ik een jaar of tien ben. Ik heb figuratiewerk gedaan, bij theatergroepen gespeeld, in commercials. Ik wil een acting master doen bij een drama school in Londen. Maar van de duizenden die audities doen, worden er meestal maar vijftien geselecteerd. Het liefst zou ik in de Londense theaterwijk West End terechtkomen, al lijkt het me zwaar om zes avonden per week te spelen. Gekkige rollen in speelfilms lijken me ook wel wat. Als het allemaal niet lukt, word ik carrièrevrouw in een creatief bedrijf. Wanneer ik genoeg geld heb verdiend, ga ik reizen.’