Student Style—Anton

‘Alleen oude vrouwen en kappers komen op me af.’

Anton

‘Ik wil niet opvallen in de menigte’

Anton

Naam: Anton Davids (25, ‘misschien al zesdejaars’ Docent Wiskunde)

Omschrijf je stijl? ‘Van alles een beetje. Ik koop zelden kleding, maar zo eens in het halfjaar ga ik met m’n zus naar bijvoorbeeld de Men at Work en koop ik in één keer heel veel. Dan zegt m’n zus: “Je moet dit aan en dat.” En zit het meestal wel oké. Mijn vriendin en ik zijn niet actief genoeg in winkels.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Een oranje shirt. Ik wil in ieder geval niet opvallen in de menigte. Ik val al genoeg op door m’n haar. Daar komen trouwens alleen oude vrouwen en kappers op af.’

Muziek? ‘Nogmaals van alles een beetje. Van jaren 60-muziek: Bob Dylan, The Rolling Stones. En van Golden Earring tot Metallica en Eminem. Die laatste luisterde ik net tijdens het studeren. Dat gaat prima zolang ik de lyrics niet goed ken.’
Laatste concert/feest? ‘Lowlands afgelopen jaar. Ik ging vooral omdat vrienden gingen. Ik vond de kwaliteit van de muziek niet zo hoog. Die is bij Pinkpop, waar grotere namen komen, hoger. Ik heb er niks gehoord waarvan ik dacht: ah wat vet. Maar het was wel gezellig.’

Film? ‘Alle Tarantino-films. En de Marvel-films, daarvan vind ik het cool dat alles en iedereen met elkaar verweven is, het is echt een wereld. Avengers vind ik het vetst, die hebben de meeste interactie met elkaar.’
Tv? ‘Nooit live. Ik kijk on demand naar Lubach. Al sinds het eerste seizoen. Dat zeg ik er voor de grap bij. Ik vind het altijd stom als mensen zoiets zeggen, als iets opeens zo groot is geworden. En ik kijk veel quizzen, met m’n vriendin. 1 tegen 100, 2 voor 12, Universiteitsstrijd, Weet ik Veel, de Slimste Mens. Ik heb nog nooit zelf meegedaan, ik zou niet winnen ben ik bang. Het is toch vooral door en voor ouderen. Maar het is goed voor de algemene kennis.’
Boek? ‘Ik luister boeken. Tijdens het reizen, autorijden, tandenpoetsen. Fantasyboeken als Wheel of Time, The Dresden Files, die zijn fucking tof. Ik heb de Harry Potter-serie een keer of drie, vier beluisterd. Ik download ze van The Pirate Bay. Als ik meer ga verdienen, koop ik ze officieel. Ik ontdekte luisterboeken via een neefje die dyslectisch is.’
Sport? ‘Boxen en Brazilian jiu-jitsu. Ik vond kickboxen op Eurosport altijd al vet. En toen ik vetrolletjes begon te krijgen, werd het tijd om daar iets aan te gaan doen.’
Politieke partij? ‘De Piratenpartij. Het leek me goed als die een zetel zouden krijgen. Ik heb het gevoel dat de gevestigde partijen geen benul hebben van wat zich op het internet afspeelt, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Ik hoopte dat de Piratenpartij de Tweede Kamer op dat gebied les zou gaan geven.’

Bijbaan of alleen stufi? ‘Ik werk al als wiskundedocent, alleen nog zonder bevoegdheid. In de onderbouw op een vmbo-school in Woerden.’
Woning?
 ‘Ik woon samen met m’n vriendin in een appartement in mijn geboorteplaats Bodegraven. Al mijn vrienden wonen daar, ik sport er en heb geen behoefte aan het studentenleven.’
Plekje in Utrecht? ‘De Ierse kroeg dichtbij het Janskerkhof.’
Ontbijt? ‘Een banaan.’

Geloof je? ‘Niet echt eigenlijk. Ik ben niet snel overtuigd en ik heb niet veel bewijs gevonden dat er iets is, zeg maar.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Een 7,5. Dat wordt hoger als ik m’n opleiding heb afgerond.’
Veranderen aan de HU? ‘Minder verslagen en gedoe. Bijvoorbeeld die beroepsproducten, ik vind het overdreven dat het er drie moeten zijn.’

Club of café? ‘Café.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of kookprins? ‘Ik zou een kookprins willen zijn maar dat lukt nog niet goed. Kookprogramma’s vind ik goud.’
Blind of doof? ‘Eén oog blind, één oor doof, mag dat ook? Anders: blind.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Steeds meer ochtendmens, maar nog altijd meer nachtbraker.’
Hond of kat? ‘Hond.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Facebook.’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Londen, ondanks dat we er de vorige keer voedselvergiftiging opliepen door het eten van kip.’
Uggs of crocs? ‘Uggs voor m’n vriendin.’
In je comfortzone of out of the box? ‘In m’n comfortzone.’

Wat wil je later worden? ‘Ik ben dus al docent wiskunde… ik vind het wel vervelend dat ik het niet zelf in de hand heb hoe een dag loopt. Soms zit het er gewoon niet in. Dan ben je er thuis nog mee bezig. Mocht het docentschap toch niet bevallen, dan wil ik misschien de ICT in. M’n vriendin is net klaar met diergeneeskunde en er is weinig werk voor haar in de Randstad, dus misschien moeten we sowieso naar het oosten. En dan zien we wel hoe dingen lopen…’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...