Student Style

Student Style – Ayaan

Student Style Ayaan

‘Hoeveel hoops ik heb? Echt veel’

Student Style Ayaan

Ayaan (19, eerstejaars Social Work)

Omschrijf je stijl? ‘Zo, dat is moeilijk. Street… streetstyle.’
Waar shop je? ‘Mijn hoops – de grote oorbellen die ik draag – haal ik bij Afrikaanse shops. Meestal in Londen. Daar woont familie van me, ik ga er een paar keer per jaar heen. Al heb ik deze van de Primark. Hoeveel ik er heb? Echt veel. Verder kom ik graag bij Zara, Daily Paper, en de Nike- en Adidas stores.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Die schoenen die tegenwoordig gaande zijn, maar van wie ook alweer… wacht, ik app even een vriendin. O ja, Isabel Marant. Ik vind echt alles van die dingen lelijk.’
Wat vind je mooi aan jezelf? ‘Ik ben blij met mijn huidskleur. En ik ben blij met m’n neus.’

Student Style AyaanMuziek? ‘R&B, rap, hiphop, UK grime… en Afrobeat is ook gaande.’
Laatste concert/feest? ‘Encore Festival op de NDSM werf in Amsterdam, afgelopen zomer.’
Series?Seven Seconds, een serie over iemand die vermoord is door de politie, en Love & Hiphop, een reality serie. Die kijk ik online.’
Hobby? ‘Met vriendinnen afspreken en shoppen.’
Sport? ‘Nu ben ik te druk met m’n studie maar ik heb jarenlang gevoetbald, als middenvelder. Ik woon in Arnhem dus ik support Vitesse, weet je.’

Hoe lang zonder telefoon? ‘Een dagje moet wel lukken.’
Bijbaantje of stufi only? ‘Ik werk bij de klantenservice van een mobiele provider.’
Waar woon je? ‘Arnhem, bij mijn ouders en broers.’
Ontbijt? ‘Een pistolet met slamix.’
Roken? Drinken? ‘Nee.’

Veranderen aan de HU? ‘Op zich vind ik het een fijne school. Ik zou het leuk vinden als er meer winkels kwamen, bijvoorbeeld een extra supermarkt. De Spar is zo klein.’

Geloof? ‘Ja, ik ben moslima. Ik probeer een keer per week naar de moskee te gaan en vijf keer per dag te bidden. Het zijn altijd goede rustmomenten.’
Grootste angst? ‘Ik ben bang voor honden, muizen, spinnen… ik hou niet van dieren in het algemeen.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Ik ben niet rijk, dus ik geef geen 10. Maar wel echt een 8. Ik ben trots op mezelf, ik ga naar school, ik werk, heb een dak boven m’n hoofd, genoeg eten, ik ben gezond. Eigenlijk al genoeg voor een 10, toch. Als ik rijk was, zou het een 10 plus zijn.’


Student Style AyaanClub of café?
 ‘Thuis.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Keukenprinses. Ik maak het liefst kip met rijst.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Hond of kat? ‘Kat.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Snapchat.’
Nederlander of Europeaan? ‘Afrikaan. Mijn vader komt uit Somaliland. Een paar jaar terug ben ik er naar toe gegaan, ik vond het er mooi en iedereen leek zo zorgeloos, heel anders dan hier.’
Uggs of Crocs? ‘Uggs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Comfortzone.’

Wat wil je later worden? ‘Een cliché maar ik wil mensen helpen. Misschien probleemjongeren in een instelling of gevangenis. Ik doe al vrijwilligerswerk voor een buurtcentrum in Arnhem. Criminologie gaan studeren is ook een optie. Vooralsnog bevalt Social Work wel, ook omdat ik veel vrije tijd overhoud, zodat ik ook nog een sociaal leven heb.’

Meer Student Style