Student Style

Student Style – Carmen

Student Style Carmen Z

‘Mijn vader is mijn shopmaatje’

Carmen (22, vierdejaars ICT)

ICT? ‘Ja, ik schat dat één op de twintig vrouw is, vorig jaar zat ik in de klas met één ander meisje. Ik vind het geen probleem. Mannen zijn directer en duidelijker, daar hou ik van. Ik ben zelf geen meisje-meisje, al mis ik soms wel variatie in de gespreksonderwerpen. Jongens hebben het alleen maar over IT, over welke programmeertaal beter is. Gelukkig spreek ik genoeg vriendinnen naast m’n studie.’
Stijl? ‘Ach jeetje! Van alles en nog wat. Ik draag elke dag iets heel anders. Wat ik aan doe, is afhankelijk van de schoenen die ik draag. Ik ben een echte schoenenfreak. Ik heb ze laatst nog geteld: ik heb 56 paar. Vandaag draag ik blauwe Steve Maddens, ik vind het mooi als die opvallen dus is de rest van m’n outfit vrij neutraal.’
Shoppen? ‘Ik heb geen favoriete winkel. Ik loop tegen schoenen aan, dat kan net zo goed bij Zara zijn als bij Van Haren. Meestal ga ik met mijn vader de stad in, hij is mijn shopmaatje. Hij is 67 maar ziet er nog altijd top uit. En heeft zelfs meer schoenen dan ik!’
No go? ‘Wat tegenwoordig weer in is: oversized kleding. Omdat ik zo klein ben, zie ik er al snel als een holbewoner uit als ik een trui van m’n vriend aan doe. Dat vind ik geen porem.’

Muziek? ‘Techno! Ik hou van de donkere stijl van dj Rebekah, en ik luister ook veel naar Underworld en The Chemical Brothers. Tijdens het studeren zet ik de Techno 2019 Spotify playlist aan.’
Concert of feest? ‘Ik ben net jarig geweest en heb mezelf kaartjes cadeau gedaan voor de drie jubileumfestivals van Loveland komend jaar. En ik ga naar Underworld in de Ziggo Dome.’
Film?Joker, door de duistere sfeer en de acteerkunsten van Joaquin Phoenix. Ik werd tegen het eind echt bangig door zijn onvoorspelbaarheid.’
Tv? ‘Ik kijk het journaal en af en toe documentaires van de NPO. Verder gebruik ik de tv voor Netflix. Ozark vind ik vet, en Gossip Girl, omdat het lekker wegkijkt.’
Boek? ‘Op dit moment lees ik Piep zei de muis van M.J. Arlidge. De ‘dagen’-serie van Nicci French heb ik verslonden. Ik vind het belangrijk om te lezen, zowel fictie als non-fictie. Het zet je aan het denken.’
Nieuws? ‘Het journaal, nu.nl en de site van NRC, en ik jat regelmatig de Volkskrant van m’n vader. Ik volg vooral het tech-nieuws, over de ethiek ervan, en ontwikkelingen rond bijvoorbeeld de AVG.’
Hoe lang kun je zonder telefoon? ‘Een hele dag. Ik was m’n telefoon laatst vergeten en dat ging best. Langer niet, het is wel zo handig contact te onderhouden met bijvoorbeeld m’n collega studenten met wie ik samen een project doe.’
Bijbaan of stufi? ‘Ik werk bij schoenenwinkel Van Haren in Amersfoort.’
Lievelingsplek in Utrecht? ‘Café Quignon aan de Oudegracht, daar hebben ze geweldige broodjes. Ik zit er vaak met m’n vriend, of alleen, te kijken naar iedereen die voorbij loopt.’
Ontbijt? ‘Sojayoghurt met cruesli en blauwe bessen. Maar ik eet ook rustig ei met spek. Al hou ik sinds een jaar of twee rekening met duurzaamheid. Ik eet relatief vaak vegetarisch, en heb melk vervangen door soja. Het is wat duurder maar dat heb ik er voor over.’
Geloof je? ‘Nee. Ik vind religie wel interessant, en het kan mooi zijn wanneer het mensen kracht en hoop geeft. Maar het brengt ook veel negatiefs teweeg, ik zou het niet erg vinden als het illegaal wordt. Dat is misschien wat te scherp gesteld, haha! Ach, zolang ze er mij niet mee lastig vallen, vind ik het prima.’
Zin van het leven? ‘Kennis opdoen en kennis delen. Ik vind leren heel leuk, en kennis delen des te leuker.’
Grootste angst? ‘Ik ben bang voor spinnen! Maar angst… hm, om oud te zijn en niemand meer te hebben. Dat iedereen die je liefhebt wegvalt.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een mooie 8. Het zou fijn zijn geen studieschuld meer te hebben. En ik zou langer willen zijn!’

Student Style Carmen Z

Drank of drugs? ‘Allebei nauwelijks.’
Vlees of vega? ‘Ik kan erg genieten van vlees maar kies toch vega.’
Elke dag pizza of keukenprins? ‘Keukenprinses. Mijn specialiteit is ovenschotel met aardappels, prei, kaas en gehakt. Dat kan zèker vegetarisch gehakt zijn!’
Hond of kat? ‘Ik ben een kattenmens met een kattenwens.’
Ver vliegen of dichtbij met de trein? ‘Toch ver vliegen. Ik wil graag naar Amerika, en Azië.’
Uggs of crocs? ‘Ik heb Uggs, maar die doe ik alleen aan als het min tien is.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’
Wat wil je later worden? ‘Ik wil niet weten waar ik later terechtkom. Ik heb in ieder geval nog een halfjaar uitloop. Misschien wil ik een master wil gaan doen. Waarschijnlijk Business Analytics & Big Data. Mijn droom was altijd om bij Defensie te werken, aan de veiligheid van ons land. Maar ik ben te klein. Het is misschien alsnog mogelijk als ik ervoor zorg dat ik zo goed word dat ze niet om me heen kunnen. Dan zou ik echt gelukkig zijn en mijn leven een 10 geven.’

Student Style Carmen Z