Student Style

Student Style—Carmen

Student Style Carmen

‘Finding Nemo kan ik blijven kijken’

Student Style Carmen

Naam: Carmen (20, tweedejaars Journalistiek)

Omschrijf je stijl? ‘Street style. Ik hou van kleding die comfortabel zit. Long sleeves, jeans, sneakers. Favoriete merken zijn Obey, HUF en Stussy.’
Winkels? ‘Het meeste koop ik online, bij OnTheBlock, Fresh Cotton of Skate Store. Ik koop ook wel eens wat bij Urban Outfitters of Episode, die hebben echt chille mama jeans.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Ik zou niet zo snel tule aan doen. En bont sowieso niet.’
Afknapper? ‘Niet goed gestreken kleding: een gekreukeld blouseje, zo naar!’

Muziek? ‘De laatste tijd vooral hiphop. Tinie Tempah, 21 Savage, Lil Uzi Vert, Action Bronson, heel nice allemaal.’
Laatste concert/feest? ‘Hiphop Saved my Life in Ekko.’

Film? ‘Ik vind films en series saai. Ik ben snel afgeleid, wil vooraf weten hoe het afloopt. Vrienden nemen me dat meestal niet in dank af. Finding Nemo is een uitzondering, die kan ik blijven kijken.’
Serie?Black Mirror ging wel, dat zijn echt losse verhalen en we keken ze samen.’
Boek? ‘Logica van Geluk van Mo Gawdat, op aanraden van een vriendin. Een wetenschappelijk onderbouwd boek over geluk, geen mindfulness gezwets. Het helpt al tegen de winterdip die ik meestal heb. Door een heel simpele oefening: als ik me ergens zorgen over maak denk ik in plaats daarvan aan iets dat me blij maakt, en dat herhaal ik zo lang mogelijk.’
Hobby? ‘Duiken in de zomer, ik heb m’n zwembrevet. Elke zondag ga ik met een groepje naar een duiklocatie, bijvoorbeeld in Zeeland of bij de Vinkeveense Plassen. Verder vind ik het leuk om m’n Instagram-account bij te houden. Ik heb veel volgers dankzij mijn rode haar. Soms krijg ik zelfs betaald voor gesponsorde posts.’

Student Style Carmen

Sport? ‘Ik heb laatst in een impuls een skateboard gekocht, dat probeer ik mezelf nu te leren.’
Nieuws?
 ‘Ja, voor m’n opleiding. Ik heb sinds kort een tv op m’n kamer, ik probeer ’s ochtends en ’s avonds het NOS Journaal te kijken. Ik scroll ook af en toe door de NOS app.’
Gestemd op? ‘Ik twijfelde tussen GroenLinks en D66 en heb uiteindelijk gekozen voor GroenLinks. Die profileren zich beter op duurzaamheid, een onderwerp dat ik belangrijk vind.’

Bijbaantje of stufi-only? ‘Ik werk acht uur per week voor Green Office, ik zorg voor de zichtbaarheid op social media en voor publicaties en help bij het organiseren van events.’
Waar woon je?
 ‘In een studentenhuis aan de Amsterdamsestraatweg.’
Plekje in Utrecht? ‘Lebowski.’
Ontbijt? ‘Havermout met amandelmelk, banaan, kaneel, gedroogd fruit, muesli, rozijntjes – en walnootjes uit de tuin van m’n oma.’
Alcohol? ‘Ja, ik kom uit Brabant. Toen ik jonger was wel alleen bij speciale gelegenheden. Zoals tijdens carnaval. Vroeger ging ik alle dagen, nu elk jaar nog een dag of twee. Dan neem ik m’n vrienden uit Utrecht mee en slapen we allemaal bij mijn ouders.’
Veranderen aan de HU? ‘Meer plantaardige producten in de kantines van Sodexo! Dat proberen we al een tijd voor elkaar te krijgen met Green Office, maar ze zijn bang voor de winstgevendheid of zo.’

Student Style Carmen

Club of café? ‘Café.’
Vlees of vega? ‘Vega.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Kookprinses. Curry met kokosmelk, eigen kruiden, zoete aardappeltjes en met wat er verder nog in huis is.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker.’
Hond of kat? ‘We hebben twee konijntjes, Nova en Vino. Ons studentenhuis noemen we Casa, vandaar.’
Nederlander of Europeaan? ‘Nederlander.’
Uggs of Crocs? ‘Uggs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Ik wil presenteren. Ik twijfel of ik naar de BNN Academy zal gaan, ze behandelen daar best gevoelige onderwerpen. Ik ben er helemaal voor om open te zijn, maar het kan de rest van je carrière negatief beïnvloeden. De VARA is denk ik een veiligere keuze. Of zoals Tess Milne, die maakt programma’s voor social media, op haar YouTube kanaal. Dat doen Arjen Lubach en Tim Hofman ook goed. Daar ligt de toekomst.’

Student Style Carmen

Meer Student Style