Student Style—Cathelijne

‘Ik heb een rebelse tijd gehad.’

Student Style Cathelijne

‘Ik ben best een bikkel’

Student Style Cathelijne

Naam: Cathelijne (19, vierdejaars logopedie, Engelstalige minor ADD)

Omschrijf je stijl? ‘Redelijk zakelijk denk ik. Ik hou van klassieke tinten: zwart, wit, grijs, nude. Al als kind vond ik zakenvrouwen er tof uitzien. Ik begon op m’n vijftiende aan de HU, ik ben altijd de jongste geweest, dus het kwam ook goed uit om er wat ouder uit te zien. Nu ik meedoe aan missverkiezingen sluipt er meer kleur in. Het is goed om meer kanten van jezelf te laten zien aan de jury. In de zomer loop ik sowieso vaker in kleur, dan draag ik soms rode of legergroene jurkjes. Ik ben van de kleurtjes in jurkjes, haha.’
Winkels? ‘Bershka, Zara en Costes. Ik heb een vaste route langs die drie winkels als ik ga shoppen. Als ik ben uitgekeken op m’n kleding trek ik er op uit en sla ik een nieuwe voorraad in. Dan kan ik weer even vooruit.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Neon kleuren. Maar iets dat ik lelijk vind staan bij mezelf kan iemand anders wel rocken, als die daarmee zegt: dit ben ik.’

Muziek? ‘Ligt aan m’n mood. Veel Nederlandstalige rap, zoals van SBMG en Jonna Fraser of Franse rap, en Nederlandstalige pop, van Nielson of Nick & Simon. Dan kan ik heel uitbundig meezingen, heerlijk. Ik luister alles via Spotify, da’s echt een uitvinding.’
Laatste concert/feest? ‘Met m’n vriendengroepje waren we laatst op een zaterdag dansen in Paradiso. Mijn vriend woont in Purmerend, we gaan vaak in Amsterdam uit. Het publiek is daar zo divers, geen avond is hetzelfde.’

Film? ‘Vaiana van Disney staat net op Netflix. Familie speelt een grote rol in die film, als familiemens spreekt me dat erg aan.’
Tv? ‘Bijna niet meer. Ik kijk vrijwel alleen Netflix. Ik hou van realistische sci-fi als Orphan Black en The 100. Àls ik tv kijk is het Holland’s Next Top Model, dat kijk ik al sinds m’n kindertijd, of series, zoals Penoza.’

Sport? ‘Touwtjespringen. Dat is perfect voor m’n conditie en minder saai en slecht voor m’n knieën dan hardlopen. Dan doe ik m’n sportoortjes in en zet ik house op met een lekkere beat.’
Hobby? ‘Ik ben al sinds groep 8 veel met make-up bezig, en deed kleine modelopdrachtjes, zoals model staan in reclamefoldertjes van bijvoorbeeld de Makro. Sinds ik ben gescout als model ben ik veel bezig met fotografie, voor m’n social media.’

Student Style Cathelijne

Nieuws? ‘Als miss is het belangrijk dat je aan je algemene ontwikkeling werkt, dus ik lees kranten, kijk het journaal en check de Nu.nl app. Laatst tijdens een missronde werd m’n mening gevraagd over euthanasie. Ik kon uit eigen ervaring spreken, bij mijn oma is euthanasie verricht. Na afloop kwamen er missen op me af die het zo knap vonden dat ik wist wat euthanasie is…’
Website? ‘Tumblr, Pinterest en Instagram. Vooral als inspiratie voor m’n eigen social media. Van Instagrammer Stephsa uit Amsterdam krijg ik altijd veel inspiratie. Hoe zij op de foto staat en wat voor kleding ze draagt.’

Waar woon je? ‘In Amersfoort, nog bij m’n moeder en broertje. Op een ideale locatie: tussen het station en de stad. Ik vind het er gezellig en ik heb een topkamer op zolder.’
Plekje in Amersfoort? Corazon, dat is zo’n sfeervol lunchcafé. Alles is Fair Trade en biologisch. Bestel er een high tea, vooral de zoete plank is fantastisch. En hun witte chocolademelk.’
Ontbijt? ‘Een amandelmelkshake met vanille-room. Mijn moeder en ik zijn zelf op het idee gekomen om voortaan te ontbijten met shakes. M’n voedingscoach vond dat een prima idee.’
Alcohol? ‘Voorheen wel. Ik heb een rebelse tijd gehad. Tegenwoordig hou ik het op hooguit één glaasje, af en toe. Witte wijn of Licor 43. Maar ik drink vooral water.’

Geleerd van je opleiding? ‘Het meeste heb ik geleerd tijdens m’n stages. Dan valt kennis samen met de praktijk. Er komen zulke aparte casussen langs. Elke patiënt is een puzzeltje.’
Grootste angst? ‘Naalden! Daarvoor ben ik zelfs in therapie geweest. Inmiddels kan ik het wel over naalden hebben zonder te gaan huilen, maar eind deze maand komt de echte test. Dan krijg ik m’n vaccinaties voor m’n reis naar de finale van Miss Intercontinental in Sri Lanka. Maar verder ben ik nergens bang voor. Ik ben best een bikkel.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Een 8. Er komen momenteel supermooie dingen op m’n pad. Ik maak dingen mee die niet iedereen overkomt. Natuurlijk is ook mijn leven niet vlekkeloos. Maar ik denk dat het ook belangrijk is hoe je met tegenslagen omgaat. Van alles leer je, zeker van fouten en negatieve gebeurtenissen.’

Student Style Cathelijne

Club of café? ‘Café.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Keukenprinses. Ik ben niet heel goed maar ik zou niet elke dag hetzelfde kunnen eten.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Ochtendmens.’
Hond of kat? ‘Kat. Al hou ik van allebei. Ik ga zo een hondje ontmoeten, een beagle. Puck heet ‘ie. Die ga ik de komende tijd uitlaten.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Parijs. Ik hou van Disney, ik ben misschien al tien keer naar Disneyland Parijs geweest.’
Uggs of Crocs? ‘Uggs. Ze hebben tegenwoordig sloffen met bont aan de binnenkant. Die lijken me chill voor in de winter.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Student Style Cathelijne

Wat wil je later worden? ‘Logopedist in een revalidatiecentrum. Mijn profielwerkstuk ging over kindertaal, de ontwikkeling van taal bij kinderen. Mijn leraar adviseerde me om bij een open dag te kijken of logopedie iets voor mij zou zijn. Het bleek een goed advies. Mensen helpen is een passie van mij en communicatie is zo belangrijk, het brengt je verder.
Ik hoop ook zover mogelijk te komen als miss. Als ik de finale win ga ik – goed betaald – een jaar lang de wereld over, dat lijkt me fantastisch. Ik wil ook wel in het wereldje werken, in de organisatie. Bijvoorbeeld andere missen begeleiden. Ik kan me ook voorstellen dat ik het combineer met m’n werk als logopedist.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...