Student Style

Student Style – Christina

‘Ik begin me te hechten aan de grachten’

Student Style Christina

Christina (18, eerstejaars Journalistiek)

Omschrijf je stijl? ‘Chaotisch. Vandaag ben ik vrij classy gekleed, gisteren juist sportief. Ik ga ook voor heel basic: gewoon een trui op een spijkerbroek.’
Inspiratie? ‘Youtubers als Marije Zuurveld en Teske de Schepper.’
Winkels? ‘Bershka, H&M, Monki en vintage winkels.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Alles dezelfde kleur.’
Wat vind je mooi aan jezelf? ‘Ik vind het mooi hoe m’n ogen steeds een andere kleur lijken te hebben: bruin, groen of grijs.’

Student Style ChristinaMuziek? ‘Indiebandjes als Imagine Dragons en Arctic Monkeys, rock van Linkin Park en standaardpop als dat van Ariane Grande. Sinds een paar jaar luister ik ook veel K-pop, van BTS en Ateez. Daar heb ik zelfs een fan-account voor op Twitter.’
Laatste concert/feest? ‘Marina and the Diamonds, alweer wat jaren geleden. Ik geloof dat het in de Melkweg was.’
Film?Train to Busan, een apocalyptische Koreaanse zombiefilm. Die raakte me wel. Ik kon me herkennen in de goede band die de hoofdpersoon heeft met haar vader. Dat heb ik ook.’
Series? ‘The Walking Dead, daar is gelukkig net weer een nieuw seizoen van. Van Pretty Little Liars en Teen Wolf heb ik ook alles gezien.’
Tv? ‘Wie is de Mol, soms The Voice of Holland. Bij mij thuis staat de tv altijd aan, op de achtergrond. Op Griekse zenders – mijn ouders zijn Grieks.’
Boek? ‘De manga’s en animé staan stof te happen in mijn kamer.’
Kunst? ‘Ik was laatst in het Van Gogh Museum. Daar bedacht ik me: wow, dat is best wel goed, en het is een vet verhaal. Daar wil ik me nog eens in verdiepen.’
Hobby? ‘Ik schrijf graag fictie. Haha ja, ik lees dus niet maar wil wel boeken uitbrengen. En ik ben verslaafd aan spelletjes op m’n telefoon, daar kan ik uren mee bezig zijn.’
Nieuws? ‘’s Ochtends zet ik het NOS- of RTL-journaal aan, verder check ik de apps van NOS en Nu.nl. Voor Utrechts nieuws volg ik Duic.’
Hoe lang kun je zonder je telefoon? ‘Ik ben dan wel verslaafd maar als je m’n telefoon in een kluis legt, kàn ik wel zonder. Ik zou Instagram het meest missen. Als het even kan kijk ik er op, zelfs al heb ik dat net al drie keer gedaan.’
Bijbaantje of alleen stufi? ‘De peettante van mijn zus heeft een Grieks restaurant, El Greco, in Gorinchem waar ik woon. Daar werk ik als serveerster. El Greco betekent De Griek in het Spaans. Ik weet niet waarom ze daarvoor hebben gekozen, haha.’

Lievelingsplek in Utrecht? ‘Ik begin me te hechten aan de grachten.’
Ontbijt? ‘Koffie met een biscuitje. Soms eet ik een banaan, heel random.’
Roken? ‘Nee.’
Drinken? ‘Soms. Ik ken m’n grenzen en hou niet van bier, hooguit een radler. Ik ben meer van de mixjes, zoals Safari met jus.’

Student Style ChristinaGeloof je? ‘Ik ben Grieks-orthodox gedoopt, maar dat is vooral zodat ik later in de kerk mag trouwen. Verder ben ik vrij sceptisch. Ik heb er niks op tegen, ik vind het mooi als mensen ergens in geloven, maar ik verdiep me er zelf niet in.’
Grootste angst? ‘Ik heb faalangst. Dat komt misschien omdat ik met hakken over de sloot m’n havo heb gehaald. Ik denk vaak: ik kan het toch niet.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een 7,5. Ik zou meer m’n best willen doen op school, en in het algemeen. Ik zou ook meer respect voor m’n ouders willen hebben. Ze worden oud, ik wil er meer voor ze zijn.’

Club of café? ‘Café.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Keukenprinses. Mijn specialiteit is noedels. Wel uitgebreid hoor, haha.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Hond of kat? ‘Hond.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Nederlander of Europeaan? ‘Europeaan.’
Uggs of Crocs? ‘Uggs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Dat weet ik dus helemaal nog niet. Ik loop er vaak over te malen. Ik hou van schrijven, daarom heb ik voor Journalistiek gekozen. En ik vind het ook heel leuk. Maar het liefst zou ik schrijver worden, van op de realiteit gebaseerde fictie, zoals De vrouw die de honden eten gaf van Kristien Hemmerechts. Een gruwelijk verhaal maar zo goed geschreven dat ik toch door bleef lezen.’

Meer Student Style