Student Style—Dago Herrera Marrero

‘Ik ben verslaafd aan Zweeds pesten.’

Dago Herrera Marrero

‘Ik heb Uggs èn Crocs’

Dago Herrera Marrero

Naam: Dago Herrera Marrero (23, ‘bijna 24’, vijfdejaars Sociaal Pedagogische Hulpverlening)

Omschrijf je stijl? ‘Die verandert elke twee jaar. Ik kleed me nu meer casual dan voorheen. Ik ben visueel ingesteld, vind het leuk om mezelf met kleding te uiten. Ik let op kleuren, zorg ervoor dat m’n accessoires – horloge, ketting – op m’n kleding zijn afgestemd. En ik loop bijna altijd rond met een hoed of pet op m’n kop.’
Winkels? ‘Pull&Bear, Bershka, Zara, Scotch & Soda, de Bijenkorf. Maar ik heb al zoveel kleding dat ik tegenwoordig slechts sporadisch nieuwe koop. Zoveel uitgeven aan kleding vind ik onzin.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Knalkleuren: rood, oranje, geel. En flared jeans vind ik niet mooi bij mezelf. Ik draag ook het liefst geen kleding die heel erg in is, een hype. Ik wil origineel zijn. Maar soms is het gewoon leuk en draag ik het toch, zoals m’n Nikes.’

Muziek? ‘Vrij eenzijdig, haha. 95 procent Latin, waarvan 80 procent reggaeton: Daddy Yankee, Los4, Gente de Zona, Nicky Jam. Daar word ik vrolijk van en het doet me denken aan mijn geboorteland Cuba. Ik vind andere muziek ook wel leuk maar op m’n iPod luister ik alleen Latin.’
Laatste concert/feest? ‘Fiesta Macumba, een Latin feest tijdens Koningsnacht in de hele Melkweg in Amsterdam. Volgende maand ga ik naar Daddy Yankee in The Box.’

Film? ‘Science-fiction, fantasy, horror, thriller. Als de special effects en het verhaal goed zijn vind ik het al snel leuk. Films als Law Abiding Citizen, Mr. Nobody, Suicide Squad en de Harry Potters.’
Tv? ‘Nauwelijks. Als ik kijk, is het altijd van de NPO, en meestal via Uitzendinggemist.’
Series? ‘Sense8, How To Get Away With Murder en Game of Thrones.’
Boek? ‘Vorig jaar heb ik tien boeken gekocht – Het grote filosofieboek, Het grote wetenschapsboek, Het grote psychologieboek, boeken over seksuele ontwikkeling en over identiteit – maar geen gelezen. Te druk met studie. Als ik daarmee klaar ben, heb ik geen zin nog meer te lezen.’
Hobby? ‘Ik ben verslaafd aan Zweeds pesten, een kaartspel dat ik met vrienden doe. Muziek aan, drankje erbij, superleuk.’
Sport? ‘Ik moet me stimuleren, activeren en verplichten, anders komt het er niet van. Ik heb allerlei fitness attributen in huis gehaald, zoals een power hula hoop, maar voorlopig liggen ze er nog ongebruikt.’
Nieuws? ‘Tot een tijd terug checkte ik nu.nl vijf keer per dag maar daar werd ik niet gelukkig van. Nu hou ik het bij één keer per dag. Ik ben vooral geïnteresseerd in internationaal nieuws. Ik volg wel de maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland.’
Politieke partij? ‘GroenLinks. Die partij focust op thema’s die ik zelf ook het belangrijkst vind. Milieu, migratie, minder markt, meer herverdelen. Ik vind dat politiek meer zou moeten gaan over samenwerken in plaats van polariseren.’

Dago Herrera Marrero

Bijbaan of alleen stufi? ‘Het afgelopen jaar heb ik in de jeugdhulp gewerkt, met kinderen tussen de 16 en 19 die niet meer thuis kunnen wonen. Dat was heel leuk, superveel geleerd.’
Woning?
 ‘Nog bij mijn ouders in Bilthoven. Ik wil eigenlijk al jaren op mezelf gaan wonen, maar m’n ouders zijn vaker weg dan thuis dus het is eigenlijk prima wonen zo.’
Plekje in Utrecht? ‘Ik hou van heel Utrecht. Het nieuwe Hoog Catharijne wordt mooi en ik zit graag in het Griftpark. Het vaakst kun je me vinden aan de Drift, in de universiteitsbibliotheek. Daar kan ik me perfect concentreren.’
Ontbijt? ‘Altijd magere yoghurt met cruesli. Soms met nootjes, dat is dan echt een feestje. Maar die zijn duur dus dat doe ik lang niet altijd.’
Alcohol? ‘Op z’n tijd. Tijdens feestjes, met vrienden. Bier, rode wijn, rum met Sprite. En bier met Licor 43, echt een aanrader.’

Geloof je? ‘Ik geloof pas iets als ik het zie of heb ervaren. Ik zou soms wel willen dat ik religieus was.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Ik ben dankbaar voor elke dag en ik ben me ervan bewust hoe goed ik het heb, als ik elke dag het nieuws zie… Dus zeker een 7,5/8. Ik ervaar wel stress door m’n studie maar dat is gezonde stress. De perfecte ik zal nooit bestaan, net als de perfecte samenleving. Maar ik zou meer willen sporten, en ik hoop een baan te vinden waarin ik m’n passie kwijt kan.’

Club of bar? ‘Club.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of kookprins? ‘Ik hou van eten, niet van koken. Maar elke dag pizza lijkt me niks.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker, helaas.’
Hond of kat? ‘Hond.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Facebook.’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Ik hou niet van steden. Ik ga liever de natuur in, het platteland op. Ik wil graag naar Colombia en Japan.’
Uggs of Crocs? ‘Uggs èn Crocs! Ik heb hele lekkere Uggs pantoffels voor thuis en doe Crocs aan als ik de hond uitlaat. Maar ik draag ze nooit ergens anders, haha.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Comfortzone.’

Wat wil je later worden? ‘Hulpverlener in de jeugdzorg of ontwikkelaar van methoden en beleid in de hulpverlening. Ik wil misschien nog een onderzoeksmaster doen. Helemaal perfect zou een combinatie van beide zijn. Als kind wilde ik al psycholoog en uitvinder worden. Het zat er dus al vroeg in.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...