Student Style – Daphne

‘Ik ben het nog deels eens met de PVV, maar ben lang zo extreem niet meer.’

Student Style Daphne

‘Verslaafd aan RuPaul’s Drag Race’

Student Style Daphne

Daphne (18, tweedejaars Social Work)

Omschrijf je stijl? ‘Beetje stoer denk ik. Anders, uniek, out of the box. Toen ik tien was wilde ik al blauw haar. Toen kleurde ik het met haarmascara. Sinds een jaar of drie is het echt blauw. Toen heb ik ook al m’n gekleurde kleding weggedaan. Bij blauw haar past alleen zwart.’
Waar shop je? ‘Basics haal ik bij H&M of Bershka. De rest komt van kringloopwinkels.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Bloemenprints.’

Muziek? ‘Rock en metal, ik ben groot fan van Falling in Reverse, en heb een poster van de Blues Brothers boven m’n bed hangen.’
Laatste concert/feest? ‘RuPaul’s Drag Race in de Melkweg. Ik ben verslaafd aan de Netflix serie. Daar zijn 13 seizoenen van, ik ken hele delen uit m’n hoofd.’
Film?Trust, over een meisje dat misbruikt is. Die film kan ik blijven kijken. Inmiddels heb ik ‘m wel een keer of twintig gezien.’
Tv? ‘Ik kijk geen tv. ‘s Avonds gaat ‘ie wel aan bij ons thuis, maar dan lig ik al in bed.’
Sport? ‘Fitness. Elke dag thuis op een matje, en vier keer per week krachttraining bij een sportschool.’
Volg je het nieuws? ‘Vaker sinds ik een vriend heb die fanatiek nu.nl volgt.’
Politieke partij? ‘Ik heb nog niet mogen stemmen. In mijn omgeving is iedereen die hard PVV stemmer. Daar had ik ook blindelings op gestemd als ik geen Social Work was gaan doen. Nu ik in aanraking kom met mensen die andere meningen hebben, denk ik anders over bepaalde dingen. Ik ben het nog deels eens met de PVV, maar niet meer zo extreem. Ik weet nog niet op welke partij ik stem als er verkiezingen zijn.’

Bijbaantje? ‘Ik bezorg zes ochtenden per week kranten.’
Wonen? ‘Bij m’n ouders in Baarn. Ik wil pas na m’n studie uit huis.’
Ontbijt? ‘Yoghurt met havermout en noten.’
Roken? ‘Nee.’
Alcohol? ‘Nee. Dat gaat slecht samen met sporten en kranten rondbrengen. Bovendien heb ik slechte ervaringen met alcoholisme in mijn omgeving.’

Veranderen aan de HU? ‘Gratis belegde broodjes voor iedereen.’

Zin van het leven? ‘Voor anderen iets betekenen. Ik ben Social Work gaan doen om de hulp te kunnen geven die ik zelf niet heb gekregen. Voor m’n 18e verjaardag heb ik een tattoo laten zetten: She needed a hero – so that’s what she became.’
Grootste angst? ‘Zelf verslaafd raken. Ik heb altijd een grote mond over mensen die verslaafd zijn, dus het zou super stom zijn als ik het zelf word.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een zes. Het gaat niet zo goed met iemand in mijn omgeving, dat is zwaar. Ik hoop dat de komende maanden te kunnen verwerken door er veel over te praten – en veel naar RuPaul’s Drag Race te kijken.’

Club of café? ‘Café, met een glaasje appelsap.’
Vlees of vega? ‘Vega.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Keukenprinses. Mijn specialiteit is pasta pesto.’
Blind of doof? ‘Blind.’
Hond of kat? ‘Hond. We hebben een bullterriër thuis: Ashley.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Snapchat.’
Uggs of Crocs? ‘Crocs. Daar heb ik als kind nog op gelopen.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Ik hoop dat ik mensen kan helpen. In het bijzonder jongvolwassenen met psychische problemen. Op dit moment vind ik depressies en angststoornissen interessant. Als kind van tien had ik twee dromen: om blauw haar te hebben en maatschappelijk werker worden. De eerste droom is uitgekomen, de tweede is in zicht.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...