Student Style—Eline

‘Heavy metal drowned alle andere geluiden uit, daar kan ik me heel goed door concentreren.’

‘Ik studeer op heavy metal’

Eline Houten

Naam: Eline Houten (25, derdejaars Life Sciences)

Omschrijf je stijl? ‘Makkelijk, vooral, als ik het in één woord moet zeggen. Ik ben nogal lui ‘s ochtends dus als ik snel iets uit de kast kan trekken, doe ik dat. Ik draag graag truien, zelfs in de zomer. Ik heb het altijd koud, het is echt verschrikkelijk.’
Winkels? ‘Ik koop m’n kleding overal en nergens. Ik ga overal naar binnen, vooral als het uitverkoop is. M’n meest recente aankoop was een rode zomerjurk bij The New Yorker.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Iets heel erg bloots. Een naveltruitje of een rok waar je kont uit valt.’

Muziek? ‘Ik vind alles wel goed, als het maar geen André Hazes of zo is. Zo min mogelijk Nederlandstalig. Ik luister meestal muziek als ik op de fiets zit. Heavy metal is m’n studeermuziek. Dat drowned alle andere geluiden uit, daar kan ik me heel goed door concentreren.’
Laatste concert/feest? ‘Ik ga niet zo vaak naar dat soort dingen. De laatste keer moet Green Day zijn geweest, twee of drie jaar geleden met een vriendin.’

Film? ‘Laatst zag ik The Imitation Game, over Alan Turing die in de Tweede Wereldoorlog een machine heeft gemaakt die de Duitse Enigma-code kon kraken. Verder kijk ik het liefst Marvel-films: actie en niet te veel nadenken.’
Tv? ‘Meestal kijk ik series met m’n moeder. De laatste tijd Grey’s Anatomy en Boer Zoekt Vrouw.’
Nieuws? ‘Sporadisch. Ik ben niet iemand die ‘s avonds voor het nieuws de tv aanzet.’
Boek? ‘Vooral fantasy. Ik ben nu in twee boeken bezig. Eentje heb ik gratis uit de kast getrokken bij het station, maar die is niet helemaal mijn genre, sowieso een weggooi-boek. En ik ben bezig in Game of Thrones.’
Sport? ‘Eigenlijk niet. Ik fiets wel naar school en weer terug.’
Politieke partij? ‘De Piratenpartij. Ze kwamen bij mij tot drie keer toe bovenaan een kieswijzer. Ik heb toen een beetje hun standpunten doorgelezen en die kwamen vrij goed overeen met waar ik het mee eens ben. Zoals dat ze het leenstelsel willen afschaffen.’

Eline Houten

Bijbaan of alleen stufi? 
‘Ik werk in een hotel, in de housekeeping. In het weekend, als het uitkomt met school ook doordeweeks.’
Woning?
 ‘Bij mijn ouders in Houten. Ik zou het liefst uit huis willen maar dat is qua geld niet te doen. Utrecht is zo ontiegelijk duur. En ik zit een halfuur fietsen van Utrecht. Dan zou ik honderden euro’s per maand kwijt zijn om tien minuten verderop te wonen.’
Plekje in Utrecht? ‘Het Wilhelminapark.’
Ontbijt? ‘Niks. Ik heb net een broodje gegeten bij de AH To Go. Het was vanochtend een beetje hectisch.’

Geloof je? ‘Nee. Al zat ik wel op een christelijke basisschool. Ik kom tegenwoordig zoveel dingen tegen die scheef zijn. Het klinkt allemaal leuk, maar het klopt niet.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Een 7,5. Ik zou minder willen stressen. Ik ben een doemdenker. Ik doe het al een stuk minder dan een paar jaar geleden maar ik haal mezelf nog steeds allerlei doemscenario’s in m’n hoofd en ga dan zitten stressen, terwijl dat helemaal niet nodig is.’

Club of café? ‘Café.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of kookprins? ‘Pizza.’
Blind of doof? ‘Blind.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Ochtendmens.’
Hond of kat? ‘Hond.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Facebook.’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Londen.’
Uggs of crocs? ‘Uggs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘In m’n comfortzone.’

Wat wil je later worden? ‘Het liefst zou ik onderzoek doen naar genetische dingen. Naar hoe dingen werken. We hebben een enorm genoom. Dat lijkt me leuk om te onderzoeken. Waarom gaan er dingen mis, en waarom gaat het ook zo vaak goed. Ik ga over een maand een halfjaar stage lopen in Australië. Ik ben er nog nooit geweest. Ik vind het ontzettend spannend.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...