Student Style—Eva

'Ik ben dat meisje dat in haar slaapkamer gitaar speelt en liedjes zingt.'

Eva Geurts

‘Ik draag rustig een slobbertrui van m’n broer’

Eva Geurts

Naam: Eva Geurts (23, vijfdejaars Pabo)

Omschrijf je stijl? ‘Veelzijdig. Ik hou van broeken met gaten, draag rustig een slobbertrui van m’n broer en loop het liefst op sneakers. Maar ik loop ook vaak op hakjes in een rok.’
Winkels? ‘COS, H&M, Bershka. En een winkel met dure merkkleding, van bijvoorbeeld Gsus. Daar koop ik alleen wat wanneer het sale is. Gelukkig hebben ze dat vaak, haha. Ik weet alleen even niet de naam van de winkel.’
Inspiratie? ‘Als ik door de stad loop en ik zie iemand met een toffe stijl. Zo zag ik een tijd terug iemand met een hoedje en nu draag ik dat ook. Ik heb al een hele verzameling. Vandaag waait het alleen te hard…’
Überlelijk?
 ‘De broeken die gothics dragen, ken je die? Met kettingen, en van die legerboots er onder.’

Muziek? ‘Ook heel veelzijdig. Ik hou van elektronische muziek, ga graag naar techno-feestjes. Maar ik luister ook naar indiebandjes en singer-songwriters. Ik speel zelf ook. Ik ben dat meisje dat in haar slaapkamer gitaar speelt en liedjes zingt. Drie jaar geleden heb ik meegedaan aan De Beste Singer Songwriter. Ik was benieuwd naar de feedback van professionals, om te ontdekken of ik potentie heb. Ik kwam best ver. Maar ik speel nog altijd alleen voor mezelf, en soms voor vrienden. Zelfgeschreven liedjes en downgraded versies van heel erg doodgedraaide liedjes, als Blurred Lines, No Diggity en Wonderwall.’
Laatste concert/feest? ‘Weval in Tivoli. Superperfect geluid, goede sfeer. Alleen jammer dat er dames waren die vooral met elkaar wilden bijpraten.’

Film? ‘The Parent Trap. Die heb ik als kind echt honderden keren gekeken, het slaat nergens op. Nu kijk ik ‘m nog zeker een keer per jaar.’
Tv? ‘Sporadisch. Idols vind ik leuk. Ik ben een liefhebber van Masterchef. En als ik een keer niet uitga op vrijdag zet ik RTL4 op, voor programma’s als Ik Hou Van Holland.’
App? ‘LinkedIn. Goed voor m’n netwerk, en ik moet het ook gebruiken voor m’n werk.’
Boek? ‘Valt mee. Ik lees af en toe romannetjes.’
Sport? ‘Ik fitness: pilates, bodypump, zumba.’
Hobby? ‘Films kijken, ik heb een Pathé-pas. En ik heb een voorliefde voor speciaalbier. Op dit moment drink ik graag De Zatte van Brouwerij ‘t IJ. Een tripel van 8 procent met een zoetje. Vrienden van me doen soms de 100% bierchallenge. Dan tel je de percentages in het bier en wie het eerst bij de 100 procent komt, die wint… Ik doe nooit mee hoor, haha.’
Politieke partij? ‘Ik denk GroenLinks. Hun campagne spreekt me aan. Die vent die voor ze spreekt, kan ik wel waarderen.’

Woning?
 ‘In een voormalig klooster in Amersfoort. Het is nu een studentenhuis en daardoor behoorlijk vercrackt.’
Plekje in Utrecht? ‘Tivoli. Door de concerten. Het gebouw vind ik nog te clean. Ik vond de locatie aan de Oudegracht veel sfeervoller.’
Bijbaantje of stufi? ‘Omdat ik m’n studie aan het afronden ben, ben ik nog maar een dag per week op school en kan ik drie dagen per week werken bij SIG: Software Improvement Group. Daar verdien ik het geld waarmee ik m’n studie betaal.’
Ontbijt? ‘Een stokbrood met kaas.’

Eva Geurts

Veranderen aan de HU? ‘Een strengere, meer uitgebreide selectie voordat je je kan inschrijven.Veel studenten maken een verkeerde keuze omdat ze niet goed hebben nagedacht of een bepaalde opleiding bij ze past. Op de Pabo is tegenwoordig een niveautest, dat is al een verbetering.’
Geleerd van opleiding? ‘Communicatieve vaardigheden. Ik zie nu veel beter wat er gebeurt in m’n omgeving en kan daar goed op inspelen.’

Geloof je? ‘Moeilijk. Ik wil wel graag. Ik ben christelijk opgevoed, ben naar christelijke scholen gegaan, gebeden voor het eten en voor het slapengaan. Dat ritme kon ik altijd wel waarderen. Maar ik had er nooit een gevoel bij. Ik moet nog een keer iets ervaren waardoor ik er echt in kan geloven, denk ik.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Een 8. Dat kan hoger als ik een liefde in m’n leven vind.’

Club of café? ‘Club.’
Vlees of vega? ‘Vlees!’
Elke dag pizza of kookprins? ‘Pizza.’
Blind of doof? ‘Blind.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker.’
Hond of kat? ‘Geen van beide. Ik ben allergisch.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Parijs.’
Uggs of crocs? ‘Uggs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Een zakenvrouw op hakken die met een koffertje de wereld over vliegt. Met een afgeronde Pabo-opleiding, haha. Ik blijf wel in Amersfoort wonen. Ik heb zo’n hechte band met m’n familie. Als ik in het buitenland zou gaan wonen, onterven ze me direct.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...