Student Style

Student Style – Ferdy

Student Style Ferdy

‘League of Legends is een verslaving’

Student Style Ferdy

Ferdy (21, eerstejaars Social Work)

Omschrijf je stijl? ‘Retro: een mix van jaren 70 en jaren 40. Dat kan alle kanten op. Vandaag is het meest uitgesproken het koffertje van m’n opa, dat ik als schooltas gebruik.’
Winkels? ‘Sting, Jack & Jones, Zara, Bershka en lokale winkels.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Longsleeves. Ik heb lange benen en een relatief kort torso. Ik zie er nog sexier uit in een jurk dan in longsleeves.’
Wat vind je mooi aan jezelf? ‘Mijn kledingstijl. Ik zou wel breder willen zijn, meer vorm. Er is altijd ruimte voor verbetering maar ik ben niet ontevreden.’

Student Style FerdyMuziek? ‘Alles. Jazz, rock, EDM, pop, hardcore. Vandaag luister ik Elvis Presley en The Beatles, en de vakantieplaylist die ik met vrienden op Spotify beheer. De genres gaan daar ook van EDM naar reggaeton en rap. Ik heb laatst een platenspeler aangeschaft. Platen had ik al: Parade van Prince, drie platen van Elvis en een plaat van Star Wars.’
Laatste concert/feest? ‘Een vriendin nam me onlangs mee naar de repetitie van de theatertour van Jett Rebel. Zij is fan en had via een besloten Facebookgroep een +1 bemachtigd.’
Film?Mama Mia, Burlesque, alle Jurassic Park-films.’
Tv? Series? ‘Ik kijk geen tv, volg geen series. Ik game altijd: League of Legends is een verslaving, dat blijft leuk. Als ik zin heb om te schieten met vrienden: Call of Duty. In m’n eentje speel ik Planet Coaster, de rollercoaster-variant van Theme Park. Maar ik kom ook nog wel los van m’n laptop hoor. Zo zit ik bijvoorbeeld in Houtje Touwtje, de feestcommissie van Social Work.’
Sport? ‘Ik ga naar de sportschool. Volgend jaar wil ik misschien gaan stijldansen.’
Nieuws? ‘Ik volg nieuws selectief. Het heeft de neiging vooral de slechtere dingen te belichten en is vaak manipulatief. Zo gauw ik aan een kop zie dat het bijvoorbeeld over terrorisme gaat, skip ik het. Economisch of politiek nieuws klik ik wel aan.’
Bijbaan of stufi? ‘Ik werk als verkoper bij schoenenwinkel Sacha en sinds gister als peer educator psychische gezondheid. Dan sta ik samen met iemand anders een uur voor de klas als ervaringsdeskundige binnen mijn vakgebied.’
Hoe lang kun je zonder je telefoon? ‘Ik was laatst m’n telefoon kwijt, toen was ik wel een paar uur in paniek. Daarna had ik zoiets van: dan maar niet. Zolang m’n e-mail nog maar werkt.’

Lievelingsplek in Utrecht? ‘Dat moet mijn kamer zijn, daar ben ik enorm trots op. Het voelt als een huis in een kamer. Het is klein maar heeft alles wat ik nodig heb. Ik woon in het zuiden van Kanaleneiland. Je hoort er slechte verhalen over maar ik heb nog niks vervelends meegemaakt.’
Ontbijt? ‘Koffie met een sneetje brood met appelstroop en eentje met chocoladevlokken.’
Roken? ‘Nee.’
Drinken? ‘Cocktails maken is een kleine hobby van mij. Ik heb een cocktailshaker in huis. Het begon met het maken van Sex on the Beach, nu zijn mojito’s mijn specialiteit. Die maak ik op gevoel in het glas zelf, zonder maatjes.’

Student Style Ferdy
Het koffertje van de opa van Ferdy als schooltas

Geloof je? ‘Ja, half. Niet in een instituut als de islam of het christendom. Maar ik geloof dat er meer is dan het hier en nu, dat er meer rondzweeft. Ik voel bijvoorbeeld dat de oma van m’n moeders kant altijd bij me is, achter me staat. Ik was bij het overlijden van m’n andere oma, toen voelde ik een ‘koude tocht’, van de ziel die het lichaam verlaat. Eigenlijk zouden alle religies moeten worden samengevoegd, dat zou veel problemen uit de wereld helpen. Maar ja, dat gaat niet gebeuren.’
Grootste angst? ‘Om m’n dierbaren te verliezen en alleen achter te blijven.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een 9. Ik heb nog een waslijst aan plannen. Zo wil ik bijvoorbeeld over een jaar of vijf met een milieuvriendelijk Volkswagenbusje door Europa reizen.’

Club of café? ‘Club.’
Vlees of vega? ‘Vega. Ik eet nog wel vlees maar als het zou worden verboden zou ik best zonder kunnen.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Keukenprins. Mijn specialiteit is een vispasta met zeevruchten.’
Blind of doof? ‘Blind. Ik kan niet zonder muziek.’
Hond of kat? ‘Hond.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Uggs of Crocs? ‘Dan maar barefoot.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Dat heb ik nog niet helder. Vroeger had ik daar allerlei ideeën over. Ik herken mezelf in de documentaire Alles wat we wilden over millennials die alles tegelijk willen en burn-outs krijgen. Ik heb lang in de jeugddetentie willen werken. Maar nu ik les geef voor Mind Young vind ik dat eigenlijk ook heel leuk. Taboes doorbreken op het gebied van psychische gezondheid. En uiteindelijk wil ik in ieder geval een wereldreis maken.’

Meer Student Style