Student Style—Inez

‘Ik sta bekend als de alternatieveling van Verpleegkunde’

Student Style Inez

‘Ik doe aan gloving, finger tutting, popping en locking’

Student Style Inez

Naam: Inez (21, vijfdejaars Verpleegkunde)

Omschrijf je stijl? ‘Ik sta bekend als de alternatieveling van Verpleegkunde. Ik vind het leuk als kleding net iets geks heeft. Ik hoor vaak dat iemand het leuk vindt wat ik draag, maar dat ie het zelf nooit zou aantrekken. Dat was een paar jaar geleden extremer, toen liep ik rustig op de HU rond in een zeemeerminnenlegging van Black Milk en op m’n hoofd een nepbontmuts met oortjes van Spirit. M’n tunnels heb ik sinds m’n zestiende. Sinds ik uit de puberteit ben, interesseert het me niet meer wat andere mensen van me denken.’
Winkels? ‘Episode en Monki.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Bont! En sneakers met sleehakken, gatverdamme, echt vies.’

Muziek? ‘Drum & bass, indie en dub. Ik ben echt fan van Tame Impala en Bonobo. Ik wil al hun cd’s, voor later. Om iets tastbaars te hebben. En om in de bands te investeren. Via Spotify verdienen ze nauwelijks iets aan me. En als Spotify crasht ben ik alles kwijt.’
Laatste concert/feest? ‘Bonobo in AFAS Live. Vanavond ga ik naar Gorillaz in de Ziggo Dome. Dat is het duurste kaartje dat ik ooit heb gekocht: 65 euro.’

Film? ‘Swiss Army Man met Daniel Radcliffe. Zo’n aparte film. Ik ga er niks over vertellen, je moet er blanco in gaan. En The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, die zag ik voor het eerst op m’n elfde. Sindsdien draag ik die altijd een beetje bij me.’
Tv? ‘Ik betaal er wel voor maar ik heb m’n tv niet aangesloten. Ik gebruik de tv alleen voor Netflix en YouTube.’
Boek? ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt. Dat boek heeft me erg geholpen toen ik een tijdje terug een beetje in de knoop zat. Ik zou meer willen lezen maar het komt er niet van.’
Hobby? ‘Gloving. Vooral tijdens het dansen op drum & bass feestjes. Daar kun je lekker op autisten. Ik doe ook aan finger tutting, popping en locking.’
Sport? ‘Ik heb een longboard. Die gebruik ik puur praktisch, in plaats van de fiets. En ik loop nu stage als wijkverpleegkundige. Gisteren fietste ik daar zo’n 30 kilometer voor.’

Nieuws?
 ‘Nee. Zonder tv of krant krijg ik weinig mee. Laatst hadden andere studenten het over Anne Faber en moest ik vragen wie dat was. Au. Toen voelde me ik even een dom blondje. Ik heb me voorgenomen het nieuws een beetje te gaan volgen. Ik wil niet met m’n kop in het zand leven.’
Gestemd op? ‘Ik twijfelde tussen GroenLinks en Partij voor de Dieren. Ik ben uiteindelijk voor die laatste gegaan, dat was ook m’n eerste ingeving. Uit milieu-overwegingen.’

Student Style Inez

Waar woon je? ‘In een studio in Lunetten. Ik deel alleen het toilet, met een vriendin.’
Plekje in Utrecht? ‘State of Mind aan de Oudegracht.’
Ontbijt? ‘Een broodje met honing, super simpel.’

Geloof je? ‘Nee. Nou ja, in de natuur. Ik geloof wel in een bepaalde kracht achter het groeien, het leven. Schrijf dat maar op: ik geloof in Moeder Natuur en Vadertje Tijd.’
Grootste angst? ‘Ik heb een serieuze angst voor het einde van de wereld.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Wel een 8,5. Ik zou niet zo snel kunnen bedenken wat ik anders zou willen.’

Club of café? ‘Club.’
Vlees of vega? ‘Vega. Sinds ik op mezelf woon lukt dat goed. Vanwege het milieu, en omdat vlees ongezond is. Ik zag recent de documentaire What the Health, ik was echt geshockeerd. Ik zat trouwens bij de leiding van introkamp afgelopen zomer. Van de 74 andere leiders was er maar één ander meisje vegetariër, bizar.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Keukenprinses! Ik hou van koken. Mijn specialiteit is risotto. Dat kan ik met alles maken.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Ochtendmens.’
Hond of kat? ‘Kat! For sure.’
Nederlander of Europeaan? ‘Europeaan.’
Uggs of Crocs? ‘Uggs. Die zijn tenminste nog warm.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Zeg maar tropenverpleegkundige. Of wereldreiziger en ondertussen verpleegkundige. Ik wil naar Nieuw Zeeland, Australië, Azië en Afrika. Ik werkte vorig jaar al drie maanden als verpleegkundige in de Filippijnen. Ik heb daar jongetjes besneden, dat staat in m’n geheugen gegrift.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...
 

2 reacties

Het is niet meer mogelijk om te reageren

  1. ZO LEUK, dankjewel!!
    Echt een heel fijn stukje.
    Het is alleen wel finger tutting i.p.v finger tipping hihiii