Student Style—Janete

‘Als m'n neefjes en nichtjes op bezoek zijn ben ik de eerste die roept: zullen we Spongebob kijken?’

Student Style Janete

‘Ik ben meer een danser’

Student Style Janete

Naam: Janete (23, vierdejaars Sociaal Juridische Dienstverlening)

Omschrijf je stijl? ‘Simpel. Basic, eigenlijk. Het moet vooral lekker zitten. Spijkerbroek, sneakers, comfy trui of loszittend overhemd. Voornamelijk zwart. Ik probeer weleens wat met kleur te vinden. Ik krijg vaak de opmerking: “Heb je weer zwart aan?” Nu heb ik een gele trui gekocht. Maar die is de kast nog niet uitgekomen…’
Winkels? ‘Zara, Bershka, Pull & Bear, Forever 21, H&M. Altijd in Rotterdam. Ik woon in Gouda maar daar is echt niks.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Heftig gothic. Ik stoor me er niet aan als iemand dat draagt, maar van die hoge plateaulaarzen en lange leren jassen zal ik zelf nooit aan doen.’

Muziek? ‘R&B van Tory Lanez en Rihanna, hiphop van Kendrick Lamar, afrohouse, en traditionele Kaapverdiaanse muziek. Mijn familie komt oorspronkelijk uit Kaapverdië. Probeer Nelson Freitas eens, die woont in Nederland en maakt een soort Westerse variant.’
Laatste concert/feest? ‘Ik weet de naam van het feestje niet meer, maar het was tijdens ADE op een boot. De muziek ging van afrohouse, deephouse naar echt heftige techno. Ik was na achten pas weer thuis.’

Film? ‘Girls Trip. Met veel specifieke humor uit de donkere gemeenschap. Ik zat met een donkere vriendin in Gouda in de bioscoop, verder was het publiek blank. Wij vonden het super grappig, de rest van de bioscoop bleef stil, haha.’
Tv? ‘Genante Lijven, en muziekzenders. O en tekenfilms. Als m’n neefjes en nichtjes op bezoek zijn, ben ik de eerste die roept: “Zullen we Spongebob kijken?”’
Series? ‘Power, een serie van en met 50 Cent, over drugshandel. Queen of the South, Mindhunter. Allemaal series over misdaad. Daar ligt m’n interesse. Ik ben gefascineerd door de onderwereld. Sommigen worden ertoe gedwongen, anderen kiezen er voor. Ik vind de psychologie daarachter ook heel boeiend. Daar wil ik later iets mee doen.’
Boek? ‘Die van Paolo Quedo, zoals Bedrog en Visser. Hij schrijft super droog.’
Hobby? ‘Ik dans. Hiphop, afrodans en kizomba. Vroeger bijna elke dag, nu heb ik het te druk en komt het er hooguit een keer per week van.’
Sport? ‘Mijn beste vriendin doet aan MMA (mixed martial arts) en thaiboxen. Ik train regelmatig met haar mee. Ik vecht niet, ik ben meer een danser.’

Nieuws? ‘Vroeger vaak. Daar werd ik niet vrolijk van, nu check ik af en toe ad.nl als er echt iets belangrijks aan de hand is. Verder heb ik inmiddels een afkeer van het nieuws.’
Gestemd op? ‘Partij voor de Dieren, voor het milieu.’
Website? ‘Netflix, 123movies.’

Waar woon je? ‘In Gouda bij m’n moeder.’
Plekje in Utrecht? ‘Ik kom zelden in Utrecht, Rotterdam is mijn stad. Een paar jaar geleden was ik op m’n verjaardag in een leuk Utrechts lunchtentje, maar waar…?’
Bijbaan? Dè IJssalon in Rotterdam. Die is bijna het hele jaar open, zeker nu met het warmere klimaat. Mijn favoriete smaak is pistache.’
Ontbijt? ‘Een broodje met kipfilet, pas tegen enen. Ik ontbijt altijd laat.’

Veranderen aan de HU?
 ‘Als ik aan eten denk – ik denk altijd aan eten: hier in het gebouw (Padualaan 101) hebben ze geen eenvoudige broodjes. Alleen luxe ‘streetfood’ van 5 euro, helemaal niet nodig.’
Geleerd van je opleiding?
 ‘By far heb ik het meest geleerd van m’n stage. Ik heb voor een kleine woningbouwvereniging in een dorp in tien maanden hun hele systeem van contracten geautomatiseerd. Dat ging nog ouderwets, er waren contracten kwijt, er was geen overzicht. Nu krijgen ze bijvoorbeeld automatisch een melding als er binnenkort een contract afloopt.’

Geloof je? ‘Ja. Ik ben katholiek opgevoed, ben gedoopt, heb communie gedaan, vormsel, alles. Maar zo rond m’n vijftiende belandde ik in een depressie en ben ik overal anders tegenaan gaan kijken. Ik geloof nog wel dat er ‘iets’ is maar zonder dat ik m’n vinger er op kan leggen.’
Grootste angst? ‘Dat ik helemaal alleen kom te staan.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Een 6. Ik wil op mezelf gaan wonen, m’n studie afronden en ontdekken wat ik eigenlijk echt wil gaan doen.’

Student Style JaneteClub of café? ‘Club.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Keukenprinses. Ovenschotel met kip, rijst, aardappelen en sperziebonen is mijn specialiteit.’
Blind of doof? ‘Blind.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker.’
Hond of kat? ‘Hond. Maar ik heb een kat. Katten zijn zoals ik: eigenwijs, die maken zelf wel uit wanneer ze zin hebben bij je te komen liggen. Maar eigenlijk wil ik liever een maatje.’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Parijs.’
Uggs of Crocs? ‘Uggs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Comfortzone.’

Wat wil je later worden? ‘Iets met strafrecht. Ik wil geen aanklager worden, maar mensen helpen terugkeren in de maatschappij. Ik wil vooral nuttig zijn. Een master criminologie lijkt me ook wel wat, maar ik wil eerst werken, opklimmen in het leven.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...