Student Style—Jennifer

Jennifer Martina

‘Ik ben een cultuursnuiver’

Jennifer Martina

Naam: Jennifer Martina (29, vijfdejaars Rechten)

Omschrijf je stijl? ‘Kleurig. Ik ben Caribisch, daarom. Vooral in de herfst en winter, dan kleed ik mij het kleurigst.’
Waar shop je? ‘Fashion Nova, Missguided, Dachique. Nooit in Nederlandse winkels. Ik reis gelukkig veel, ik ben een cultuursnuiver. Ik was laatst in Afrika, daar heb ik weer veel kleding met Afrikaanse printjes gevonden. Je ziet de cultuur erin terug. ’

Muziek?
 ‘Salsa, meringue, bachata. Dat laatste is Dominicaanse/Caribische dansmuziek. Denk bijvoorbeeld aan Aventura.’
Laatste concert/feest? ‘In augustus was ik bij een feestje in een Afrikaanse bar in Stuttgart, dat was geweldig.’

Film? ‘Eigenlijk… Titanic, hihi. Zo romantisch!’
Tv, series? ‘Well… hier in Nederland kijk ik vooral Investigation Discovery en National Geographic.’
Boek? ‘Een nieuwe van Dr. Phil: Life Code. Over waarom slechte mensen, bijvoorbeeld criminelen, toch succesvol kunnen worden.’
Website? ‘YouTube. Ik kijk veel motivational video’s. Bijvoorbeeld die van Iyanla Vanzant.’
Politieke partij? ‘Ik stem nooit. Het blijft toch altijd hetzelfde. Ik support wel Obama en vond Bernie Sanders ook goed.’

Hoe woon je?
 ‘In m’n appartementje in Woerden. Lekker rustig daar.’
Ontbijt? ‘Broodje teriyaki: kip, komkommer, paprika, avocado. Zelf gemaakt.’
Alcohol? ‘Soms. Ik hou erg van cocktails. Zeker in combinatie met een tropisch eiland, haha.’

Geloof je? ‘Ja, maar ik ga niet naar de kerk. Mijn moeder is Jehova’s getuige en m’n vader rooms-katholiek. Maar ik heb zelf niks met religie.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Een 8. Een paar jaar geleden heb ik een ongeluk gehad, toen ging het slecht. Het gaat nu een stuk beter. Vroeger had ik een Blackberry Curve, waar je eigenlijk alleen mee kon bellen. Nu heb ik altijd een moderne smartphone bij me, als extra geheugen. Ik vergeet snel dingen.’

Club of café? ‘Club.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of kookprinses? ‘Kookprinses. Mijn specialiteit is oxtail. Ossenstaartstoofpot met Caribische kruiden.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Middagmens. Zeker in de winter.’
Hond of kat? ‘Kat.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Facebook.’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Rome. Het eten, de mensen… echt gezellig.’
Uggs of crocs? ‘Uggs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Ik wilde eerst advocaat worden. Toen kreeg ik het ongeluk. Nu weet ik dat het leven te kort is om de hele week èn al je weekenden aan dagvaardingen te werken. Nu wil ik gewoon jurist worden. Bedrijfsjurist. En verder genieten van het leven. Je kunt zò weg zijn.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...