Student Style—Jesse

‘Deze school: wat een grijs doolhof, Berlijns hok, graftombe... moet ik doorgaan?’

Student Style Jesse

‘Ik hou echt oprecht van genieten’

Student Style Jesse

Naam: Jesse (23, tweedejaars Human Resource Management)

Omschrijf je stijl? ‘Haha die vraag kreeg ik laatst ook al, toen ik werd geïnterviewd voor een scriptie door een meisje dat mode studeert. Toen zei ik: alternatief, maar het kan ook urban zijn. Ik ga altijd in het zwart gekleed. Als ik alternatief ben gekleed heb ik m’n Dr. Martens aan, als ik urban ben gekleed m’n Nikes. Een groot verschil he, haha.’
Waar shop je? ‘Veel online. Meestal via Instagram. Zoals dit shirt van Ninetyfour, dat zag ik voorbij komen en heb gelijk doorgeklikt naar de webshop. Zo gaat het wel vaker, bijvoorbeeld als Lil’ Kleine Moncler draagt. Of dan zie je iets tofs van Comme des Garçons op Insta, dat ga je dan halen.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Ik zal nooit heel netjes gekleed gaan. Geen pakken, dat past niet bij me. Ik ben niet zakelijk, formeel, serieus, geef niet om geld. En ik associeer het met super rechts, en ik ben links.’

Muziek? ‘Deep house, techno, R&B, hiphop. Momenteel luister ik veel Ronnie Flex.’
Laatste concert/feest? ‘Mura Masa in TivoliVredenburg. Die maken, even googlen… artpop, zeggen ze zelf.’
Film?La Haine, een Franse film uit 1995. Daarin wordt een groepje jongeren gevolgd tijdens rellen in de banlieues van Parijs. Ik vind het heel realistisch en herkenbaar. De haat voor autoriteiten zoals de politie, hoe dingen uit de hand kunnen lopen. In Hoograven zie je dat ook, de tegenstelling tussen de politie en donkere jongens. Het had met mij ook mis kunnen gaan, ik ben niet voor niks maatschappelijk werk gaan studeren.’
Tv? ‘Weinig, maar ik kijk wel Helemaal Het Einde!, en Voetbal Inside. Ik support FC Utrecht maar ben niet heel fanatiek.’
Kunst? ‘Picasso. Ik heb z’n museum in Malaga bezocht, ik vind het leuk dat hij Afrikaanse invloeden gebruikt.’
Hobby? ‘Uitgaan, muziek.’
Sport? ‘Voetbal. Ik speel met een vriendengroep bij DVSU – Door Vriendschap Sterk Utrecht. Dit seizoen zijn we kampioen geworden. Dat werd een heftig feestje…’
Volg je het nieuws? ‘Ik probeer het. Omdat ik nauwelijks tv kijk krijg ik het meeste via Facebook mee. Dat filter ik wel. Als het nieuws van de Telegraaf komt, neem ik het niet per se serieus, nieuws van bijvoorbeeld Trouw wel.’
Politieke partij? ‘Ik twijfelde tussen GroenLinks en Partij voor de Dieren. Bij Stemwijzer kwam GroenLinks bovenaan dus heb ik op Klaver gestemd.’

Student Style Jesse

Bijbaantje? ‘Ik werk op de sportafdeling van de Bijenkorf.’
Lievelingsplek in Utrecht? ‘Leuke vraag. In ieder geval niet deze school. Wat een grijs doolhof, Berlijns hok, graftombe… moet ik doorgaan? Ik hou van Klein Berlijn aan de Vaartsche Rijn.’
Ontbijt? ‘Griekse yoghurt met aardbeien.’

Veranderen aan de HU? ‘Behalve de locatie… de nummering van de lokalen, ik verdwaal nog steeds. Verder vind ik het een goede school. Beter in ieder geval dan de HvA en InHolland, waar ik ook heb gestudeerd.’

Geloof je? ‘Nee. Mijn vader is moslim en mijn moeder christelijk maar ze hebben me vrijgelaten om zelf te kiezen. Maar ik heb nooit geloofd.’
Grootste angst? ‘Dat ik niet slaag in de dingen die ik wil.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een 7… nee, een 7,5 – de zon schijnt. Maar dat ik hier nog op school zit, vind ik niet chill. Ik wil m’n diploma halen maar ik zit hier met veel tegenzin, ik vind school niet leuk.’

Student Style Jesse

Club of café? ‘Hoe is dat een dilemma!? Club!’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of keukenprins? ‘Hmm… pizza.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker.’
Hond of kat? ‘Kat Eddie, een Europese korthaar. We hebben ‘m pas net, hij wordt morgen gecastreerd.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Alle drie eigenlijk wel. Vooruit, Instagram. Maar ik kijk ook vaak domme filmpjes op Facebook.’
Uggs of Crocs? ‘Crocs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Ik wil eigen horeca, een soort lounge. Lounge is niet het goede woord… een plek waar je een hapje kan eten, maar geen restaurant. Vooral drankjes, cocktails, en dat er vanaf 10 uur ‘s avonds een dj deephouse draait. Eigenlijk gewoon een Klein Berlijn. Dat is alles wat ik leuk vind: muziek, goede wijn, genieten. Daar hou ik echt oprecht van: genieten.’

Meer Student Style

Reageer!
Deel via...