Student Style – Jessica

‘Ik heb een honderd procent creative mind.’

Student Style Jessica

‘Korte rokjes, no thanks’

Jessica (24, vierdejaars Optometrie)

Omschrijf je stijl? ‘Vijftig procent gothic, vijftig procent jaren vijftig. Hoge boots en netpanty’s vind ik cool. Als ik werk, kleed ik me meer casual zoals nu. Dan wil ik wat meer afstand houden tot m’n studenten.’
Inspiratie? ‘Anime als Pokémon, vooral Team Rocket. En de emo-kapsels die op Hyves verschenen – ken je de term ‘alto’? Dat ben ik altijd al geweest. Ik ben een echte geek, ik verzamel Pokémon, ben verslaafd aan de Gameboy Advance, doe aan Cosplay… ik heb een honderd procent creative mind.’
Winkels? ‘In Nederland zijn er niet veel winkels waar je mijn stijl kleding kan vinden, het meeste koop ik online, op yesstyle.com en AliExpress. De laatste twee jaar heeft H&M ook af en toe wat leuks.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Korte rokjes, no thanks. Ik ben niet zo’n harajuki meisje, ik ben meer een tomboy.’
Wat vind je mooi aan jezelf? ‘Mijn witte haar. Al had ik het recent blauw, paars en heb ik het nu turquoise.’

Muziek? ‘Zolang het maar happy of mooi is. Klassiek, happy jams, jaren zeventig, hardstyle, nightcore. Nightcore is een soort happy hardcore, met omhoog gepitchte vocals. Zoals van Hatsune Miku. Ik ben ook fan van Billie Eilish, die vind ik heel echt. Zij heeft schijt aan alles.’
Laatste concert/feest? ‘Ik ga binnenkort naar Amsterdam voor Ateez, een K-pop band.’
Film? ‘De Leeuwenkoning. Still gets my heart everytime. Hoe vaak ik die heb gezien? How is that even a question!
Series? ‘Detective NCIS. Verder kijk ik veel anime, en ik was hooked aan Netflix serie Lucifer.’
Game?Sekiro, een Samurai-game.’
Sport? Aikido, maar daar heb ik op dit moment geen tijd voor.’
Nieuws? ‘Via de socials.’
Politieke partij ‘Ik had geen tijd om te stemmen maar was anders voor de Partij voor de Dieren gegaan.’
Hoe lang kun je zonder telefoon? ‘Net als iedereen: niet. Ik hou er zelfs m’n agenda in bij.’
Bijbaan of stufi? ‘Ik geef twee avonden per week les als student-assistent bij Optometrie en in het weekend werk ik bij Game Mania in Utrecht.’

Ontbijt? ‘Elke ochtend een bakje Optimel yoghurt met vijftien gram walnoten.’
Roken? ‘Nee.’
Drinken? ‘Ik hou niet van alcohol.’

Geloof je? ‘Ja en nee. Ik ben christelijk opgevoed maar zolang ik iets niet zie, geloof ik er niet in. Ik geloof vooral in het goede van de mens.’
Grootste angst? ‘Om controle te verliezen. Iedereen maakt wel eens een moeilijke periode mee, het kan dan lastig zijn je ergens aan vast te houden.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een 10! Ik ben gezond, heb een huis, familie, vrienden, een baan. Het zou wel minder druk mogen. Ik geloof dat, zover je er invloed op hebt, je zelf bepaalt hoe je je leven vormgeeft.’

Club of café? ‘Café.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Momenteel pizza, maar ik hou van koken. M’n specialiteit is rode Thaise curry met visfilet.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Hond of kat? ‘Kat.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Nederlander of Europeaan? ‘Ik kijk naar persoonlijkheid, niet naar nationaliteit.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden?Creative and happy. Mijn onderbewustzijn volgen, I would say. Iets met mensen helpen, dat vind ik leuk. Ik zie wel wat op mijn pad komt. Ik zou best les willen geven bij Optometrie. Er zijn docenten nodig, er is alleen geen geld. Als ik iets uitleg en ik zie aan de gezichten dat ze het eindelijk begrijpen, dat vind ik fantastisch.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...