Student Style—Keshia

‘Toen ik een jaar of 4 was wilde ik clown worden.’

Student Style Keshia

‘Ik voel me timeless

Student Style Keshia

Naam: Keshia (23, ‘vertraagde vierdejaars’ International Communication and Media)

Omschrijf je stijl? ‘Een mix van future en vintage. Ik voel me timeless. Ik ben niet materialistisch, maar ik kan wel verliefd worden op items. Dan raak ik eraan gehecht en draag ik niks anders meer.’
Waar shop je? ‘Mango, Bershka, vintage stores. Monki vind ik het leukst, daar heb ik het meest van.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Crocs. En lange jurken met bloemen. Daar ben ik niet lang genoeg voor. Verder draag ik alles wel.’

Muziek?
 ‘Ik heb een eclectische smaak. De laatste tijd ben ik into Congolese rhumba uit de jaren zestig en zeventig. Van die jams krijg ik echt zo’n gevoel van wow! Bijvoorbeeld Franco & l’OK Jazz. Ik luister ook naar R&B, neo soul, house. En naar Belgische rap van Krisy. Hij is half Congolees, net als ik.’
Laatste concert/feest? ‘Zaterdag was ik naar Encore, de wekelijkse hiphopavond van de Melkweg. Op zondag was ik naar Juste Debout, een hiphop dance battle in Paradiso, dat vond ik echt geweldig. Al die dansers met leuke stijlen, goede vibes… ik was nog moe van zaterdag maar ik werd helemaal hyped.’
Film? ‘Een Frans-Engelse film over koken, Les Recette du Bonheur. Ik hou sowieso van films over koken, want ik hou van koken.’
Serie? ‘Ik kijk niet vaak series, maar als ik het doe, wordt het bingen. De laatste was La Casa de Papel, op Netflix.’
Boek? ‘The Winner Stands Alone van Paulo Coelho.’
Hobby? ‘Ik maak muziek, daar word ik blij van. Ik ben nu bezig met een afrohousetrack in Logic Pro. Laatst heb ik de minor Digital Audio Design gedaan om te leren produceren, dat vond ik fantastisch. Ik wil alles zelf kunnen en leer mezelf ook gitaar spelen via YouTube. Mijn artiestennaam is NeilA Moon. Op SoundCloud staat m’n eerste track, een mellow neo soul nummer met een out of space vibe om mee te chillen in je kamer. Geïnspireerd door Erykah Badu en Jhené Aiko.
Verder maak ik deel uit van een collectief in Parijs, Cakeweare. We organiseren Baile funk feestjes, workshops, open mics, en het Noboundfest. We willen binnenkort ook iets in Nederland doen.’
Sport? ‘Ik probeer driemaal per week naar de gym te gaan, maar ik vind het al goed als het me eenmaal per week lukt. Dan voel ik me zo van: yeah I did it!
Als ik bij mijn vader in Congo ben, gaan we ‘s ochtends vroeg tennissen.’
Volg je het nieuws?
 ‘Google News en wat ik voorbij zie komen op Facebook.’
Politieke partij? ‘Ik was niet in Nederland, anders had ik op een groene partij gestemd. Ik hou van natuur. Ik vind dat de wereld goed moet blijven, dit is een tijd waarin alles lijkt in te storten. Daar moet wat aan worden gedaan.’

 

Student Style Keshia

Bijbaantje of stufi-only? ‘Ik heb een baantje als serveerster in een Japans restaurant… maar daar heb ik nog nooit gewerkt. Ik wacht tot m’n rooster duidelijk genoeg wordt.’
Lievelingsplek in Utrecht? Kimmade, een streetfood tentje waar ik regelmatig spring rolls eet. Als ik daar kom, weten ze al wat ik ga bestellen.’
Ontbijt? ‘Rijst met chickenwings, maar dat is een uitzondering. Dat was over van de avond ervoor. Normaal gesproken drink ik eerst lauw citroenwater en eet ik pas iets een halfuur later. Meestal fruit, op advies van m’n moeder. Die vindt dat het eerste gerecht van de dag uit fruit of groente moet bestaan.’
Veranderen aan de HU? ‘Veel. De school moet vooral duidelijker zijn met alles. En er is zoveel bureaucratie. Er is niet één plek waar je heen kunt zodat problemen gelijk worden opgelost. Je wordt vaak van de ene plek in de organisatie naar de andere doorverwezen. Zo verlies je veel tijd.’
Grootste les? ‘InDesign en Photoshop, zodat ik m’n eigen artwork kan maken. En de minor Digital Audio Design was the dopest ever.’

Geloof je? ‘In een higher power. Niet in de kerk of Jezus en zo. Ik geloof in goed, dat is voor mij god: één woord. Iedereen heeft goed in zich. Ik vind dat je niks gemeens moet doen en jezelf moet zijn. Dat is de beste manier om te leven. Iedereen is een beetje divine, iedereen heeft een stukje van de sterren. We delen dna van bomen, van bananen.’
Grootste angst? ‘Dat ik niet m’n ware zelf kan zijn, niet m’n eigen missie kan uitvoeren, dat ik daarin faal. Ik denk dat mijn missie is om mensen met mijn muziek te raken.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Eigenlijk… heb ik niks om te klagen. Ja, het is koud, maar ik heb een jas en dat hebben lang niet alle mensen. Ik geef een 10, omdat ik leef. Dat is leuk genoeg. Het is ook een bepaalde mindset. Eén van m’n hobby’s is ook om mensen te laten lachen. Toen ik een jaar of 4 was wilde ik zelfs clown worden.’

Student Style Keshia

Club of café? ‘Club.’
Vlees of vega? ‘Vega.’
Elke dag pizza of keukenprins? ‘Kookprinses. Mijn specialiteit is lasagna, en Caribische curry met kokosnoot.’
Blind of doof? ‘Blind.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker.’
Hond of kat? ‘Hond. Mijn moeder heeft een Cyprus poedel, de mooiste poedel die ik ooit heb gezien, no jokes.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Nederlander of Europeaan? ‘Anders. M’n Franse vrienden herkennen Nederlandse trekken in me, zoals m’n directheid. Van m’n Congolese roots komt m’n liefde voor muziek en dansen, voor gezelligheid.’
Uggs of Crocs? ‘Uggs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Een soort van influencer. Mensen beïnvloeden, op verschillende manieren, door m’n muziek, documentaires, fotografie. Het liefst combineer ik dat allemaal. Tot m’n dertiende heb ik veel gelezen, dat was alles wat ik deed. Ik heb er een rijke fantasie door gekregen. Mijn songteksten zijn heel beeldend, en ik hou van wordplay. Ik wil NeilA Moon zijn, one hundred percent. Ik hoop dat het lukt. Wat zeg ik? Het gaat gewoon gebeuren. Ik hoef niet groot te worden, maar ik wil dat mensen vinden dat ik leuke liedjes maak, dat ze zeggen: ‘Nice!‘.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...