Student Style

Student Style – Lisa

Student Style Lisa

‘Misschien ga ik in Japan wonen’

Student Style Lisa

Lisa (19, eerstejaars Leraar Engels)

Omschrijf je stijl? ‘Meestal draag ik een mix van pastel en goud, soms juist edgy zwart.’
Inspiratie? ‘De kawaii-kant van de Japanse street style. Kawaii is Japans voor schattig. Ik haal veel inspiratie uit de Instagrammers die ik volg, zoals de Zweedse Bubble Chu Tea. Ik ben van kinds af aan al gefascineerd door Aziatische cultuur. De familie aan de kant van m’n vader heeft Indische roots, zo kreeg ik het al vroeg mee.’
Waar shop je? ‘Deze trui heb ik van Ali Express, ik haal veel bij kringloopwinkels, maar maak ook zelf kleding. Dit rokje heb ik bijvoorbeeld zelf gemaakt.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Ik zou me niet comfortabel voelen in wat nu heel hip is: van die Levi jeans, trainingsjasjes en witte Fila sneakers.’
Wat vind je mooi aan jezelf? ‘Mijn krullen, die geven m’n haar een mooie poofy look. Ik zou niks aan mezelf willen veranderen, dan zou ik mezelf niet meer zijn.’

Muziek? ‘K-pop van bijvoorbeeld BTS, Red Velvet en AOA. Ik vind dat leuker dan J-pop, want het is meer cutesy, innocent en blij.’
Laatste concert/feest? ‘BTS in de Ziggo Dome. Dat was niet normaal, wat een chaos. Zelfs toen het concert al was begonnen stonden er nog massa’s buiten om kaartjes te vragen. Het concert was fantastisch. I love them so much!
Film? ‘Lord of the Rings en Pirates of the Caribbean.’
Tv? ‘Met m’n moeder: The Voice of Holland en Boer Zoekt Vrouw.’
Series? ‘Sherlock en Hannibal.’
Boek? ‘Ik ben nu bezig in Mythos van Stephen Fry. Mijn favoriete schrijver is Bernhard Hennen, van De Elfen.’
Hobby? ‘Naaien, tekenen, schilderen, lezen.’
Sport? ‘Ik rij al acht jaar paard. Dat staat op een lager pitje nu ik studeer, en er is geen manège in de buurt. Ik wil later een eigen paard.’
Volg je het nieuws? ‘Ik kijk soms met m’n ouders mee naar het journaal, maar ik word er depressief van.’
Politieke partij? ‘ChristenUnie, want ik ben christen, of Partij voor de Dieren, want ik ben dierenvriend en ik heb goede dingen gehoord over die partij.’
Hoe lang kun je zonder je telefoon? ‘Als ik op vakantie ben, kan ik gerust weken zonder telefoon maar als ik alleen thuis ben, heb ik m’n telefoon nodig om muziek te luisteren.’

Bijbaantje? ‘Ik maak schoon bij mensen thuis.’
Wonen? ‘Bij m’n ouders in Amersfoort. Volgend jaar wil ik in Leiden gaan studeren. Dan moet ik op kamers, de reistijd wordt anders wel erg lang.’
Ontbijt? ‘Niks. Ik doe een soort dieet waarbij je om 12 uur voor het eerst iets eet, en acht uur later voor het laatst.’
Roken? ‘Nee.’
Alcohol? ‘Nee, niet in de nabije toekomst. Ik ben al gek genoeg van mezelf.’

Veranderen aan de HU? ‘Meer structuur. Meer uren waarbij docenten lesgeven. Het is nu heel vrijblijvend allemaal, het voelt chaotisch aan.’

Geloof je? ‘Ik ben christelijk opgevoed en geloof dat Hij er altijd voor mij is en liefde aan mij en aan anderen geeft, zodat ik dat ook weer kan doorgeven. Ik geloof ook dat het Koninkrijk er aan komt. In de bijbel wordt gesproken over een Nieuwe Aarde. Daar zijn we nu al mee bezig, en als die perfect is komt Hij terug. Of ik vind dat het de goede kant op gaat? Daar denkt iedereen anders over…’
Grootste angst? ‘Ik heb een naaldenfobie, die is heel erg. Toen er een keer bloed moest worden geprikt, hield m’n moeder me stevig vast, anders was ik weggerend.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een 6 of 7. Het gaat niet slecht maar ik zit nog midden in die ‘leuke’ fase waarin je druk bent met het ontdekken van jezelf, wat je belangrijk vindt. Waarom ik me anders gedraag, afhankelijk van met wie ik ben. Wie ben ik echt?’


Student Style LisaClub of café?
 ‘Thuis. Ik ga niet uit. Ik speel liever spelletjes met m’n vrienden: Dungeons & Dragons, of Secret Hitler. Dat is een soort weerwolven.’
Vlees of vega? ‘Vega, al bijna vijf jaar.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Ik zou keukenprinses willen zeggen, maar dat ben ik niet. Ik kan wel lasagna maken.’
Blind of doof? ‘Doof. Dan kun je alsnog muziek horen, via vibraties.’
Hond of kat? ‘Alle dieren! Maar mijn vader is allergisch. Ik heb wel twee cavia’s: Jack en Victor, verwijzingen naar Johnny Depp. Later wil ik ook een slang.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Uggs of Crocs? ‘Allebei lelijk. Ik kies Crocs, die hebben we thuis liggen.’
In je comfortzone of out of the box? ‘In m’n comfortzone.’

Wat wil je later worden? ‘Iets met geschiedenis en cultuur. Ik heb nog geen specifieke baan voor ogen. Wanneer ik m’n propedeuse heb gehaald, ga ik Japans studeren in Leiden. Ik wil misschien een paar jaar in Japan wonen, en werken als vertaler, of research doen. Ik zou er niet willen settelen, daarvoor hou ik te veel van m’n familie.’

Meer Student Style