Student Style—Marieke

Marieke (25, derdejaars Medische Hulpverlening) houdt van praktisch, Utopia én wicca.

‘Ik ga voor praktisch’

Marieke Groothuis

Door Maarten Nauw

Naam: Marieke Groothuis (25, derdejaars Medische Hulpverlening)

Omschrijf je stijl? ‘Praktisch. Ik draag altijd comfortabele broeken met heel veel grote zakken, waar lekker veel in past. Ik heb ze in alle kleuren. Ik vind het leuk om op te vallen. Ik draag rustig fluorescerende kleding in de winter, of contrasterende kleuren. Het zal in de genen zitten. M’n ouders zijn hippies, m’n broer is een punker, m’n zus zit op de kunstacademie. Ik kom uit een dorpje in Friesland, daar werd ik regelmatig voor gothic of heks uitgemaakt. In Utrecht kijken ze er minder van op.’
Waar shop je? ‘De meeste kleding die ik draag, heb ik al een jaar of vier, vijf. Ik ging altijd naar de Mc Fiber, daar kocht ik mijn Stuka broeken. Die keten is failliet gegaan, sindsdien zoek ik naar een nieuw adresje. De broek die ik nu draag is wel nieuw, die vond ik in een gothic winkeltje in Limburg. Online bestellen gaat altijd fout, dat doe ik niet meer.’
Überlelijk? ‘Skinny jeans. Ik vind het prima als anderen die dragen, maar met mijn postuur kan dat echt niet. Hetzelfde geldt voor van die hotpants.’

Muziek? ‘Alles waarbij ik kan meezingen. Adele, Twisted Sister, Within Temptation. Geen R&B, grunge of klassiek. Ik vind het ook leuk kleine bandjes te ontdekken. Zoals Katzenjammer, al hebben die recent een pauze genomen, en Bitter Ruin. Die laatste ontdekte ik via het similar artists-rijtje op Spotify. Een duo dat een soort easy listening singer-songwriter rock maakt, met Disney-invloeden. Daarmee bedoel ik dat de zangeres zo in Disneyfilms zou kunnen zingen.’
Laatste concert/feest? ‘Alice Cooper in Eindhoven, van de zomer. Hij doet nog steeds die onthoofdings-act ja.’

Film? ‘Hitchhikers Guide to the Galaxy. Die heb ik een keer of 10, 11 gezien. Ik heb ook alle boeken gelezen, eerst in het Nederlands, toen in het Engels, en nu in het Zweeds. Ik wil ook de radioshow gaan luisteren en de comics lezen. Er is zoveel van, je kunt er mee bezig blijven.’
Tv? ‘Heel veel. Het liefst reality shows. Zoals Utopia, dat kijk ik met m’n vriend, het halfuurtje per dag dat we echt iets samen doen. Ik vind Dokter Tinus ook leuk en ik volg Ink Master, een soort America’s Next Top Model maar dan met tattoeerders.’
Boek? ‘Op dit moment Discworld van Terry Pratchett en de Darren Shan-serie, over een vampire assistant.’
Website? ‘Pinterest. Ik hou van lijstjes bijhouden. Ik heb bijvoorbeeld een board over dobbelstenen, die ik verzamel. En eentje met Halloween-dingen, ter inspiratie voor de Halloweenweek van mijn dispuut. Dan doen we bijvoorbeeld aan nachtkanoën en hebben we een kostuumwedstrijd.’
Nieuws? ‘Daar heb ik een hekel aan. Het is altijd negatief. Nieuws van wereldbelang krijg ik toch wel mee, via Facebook of omdat m’n vriend het er over heeft.’

Hoe woon je?
 ‘In een bejaardenhuis. Dat tehuis moet over een tijdje sluiten, dus ze nemen geen nieuwe oude mensen aan. In plaats daarvan wonen er nu ook studenten. Ik woon er sinds april en het bevalt prima, het gaat goed samen.’
Bijbaantje of stufi? ‘Ik gaf zangles aan een klein meisje. Daar ben ik net mee gestopt, want ik ga volgende week naar Finland voor m’n minor.’
Ontbijt? ‘Een chocoladebroodje van de bakker. Ik had geen tijd meer om zelf ontbijt te maken.’

Wat zou je veranderen aan de HU?
‘Ik zou de gebouwen efficiënter maken. Ik vind ze vaak zo chaotisch, met halve verdiepingen en onduidelijke bewegwijzering. Dat kan veel praktischer. En ik vind al dat beton lelijk.’
Belangrijkste les geleerd tijdens je opleiding tot dusver? ‘De ABCDE-methode, om te bepalen of iemand in levensgevaar is.’

Geloof je? ‘Ik probeer wicca. Ik interesseer me ervoor, ben bijvoorbeeld lid van een wicca-Facebookgroep, maar ik ben te druk om me er goed in te verdiepen. Het respect voor de natuur spreekt me er erg in aan.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Een 7. Als de minor is geslaagd een 7,5. Dan heb ik minder stress. Ik verblijf voor m’n minor twee maanden bij een gastgezin in Finland dat ik helemaal niet ken, dat maakt me op dit moment, een week voor vertrek, best gestresst.’

Club of café? ‘Café.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of kookprinses? ‘Pizza.’
Blind of doof? ‘Blind.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker.’
Hond of kat? ‘Kat. Ik heb er twee: Jack en Sparrow. En een hagedis: Captain.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Facebook.’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Londen.’
Uggs of crocs? ‘Crocs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’
Trump of Clinton? ‘Clinton.’

Wat wil je later worden? ‘Physician Assistant. Net geen arts, maar meer dan een verpleegkundige. Dan mag je kleine medische ingrepen doen, medicijnen voorschrijven. Dat kan na drie jaar werkervaring en drie jaar studie binnen een ziekenhuis. Als ik semi-realistisch droom, wil ik een keer een duet opnemen met de zangeres van Within Temptation. En een keer in een wingsuit vliegen, maar dan moet je eerst 200 keer parachute hebben gesprongen. En als ik out of the box denk… Ik wil al heel m’n leven vampier zijn. Met scherper zicht, sterker, sneller, nooit ziek en meer tijd, want een eeuwig leven. Dat zou wat zijn…’

Marieke Groothuis

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...