Student Style—Mariya

‘Ik ben dol op designerkleding, maar hou het voornamelijk bij Zara.’

Student Style Mariya Denysova

‘Op en top vrouwelijk, I love it!

Student Style Mariya Denysova

Naam: Mariya Denysova (23, eerstejaars Journalistiek)

Omschrijf je stijl? ‘Vrouwelijk en elegant. Dat combineer ik met casual/sportief als ik in Nederland ben. De stijl van de Nederlander is simpel, nuchter. Als ik me zou kleden zoals in Moskou, waar ik ben geboren en nog een paar keer per jaar kom, zou ik te veel worden aangekeken hier.’
Inspiratie? ‘Als het min vijftien is, lopen de vrouwen in Rusland nòg in rokjes en op naaldhakken. Op en top vrouwelijk, I love it. Maar hier in Nederland op gympies lopen en je ding doen is ook best chill.’
Winkels? ‘Ik ben dol op designer kleding van bijvoorbeeld Louis Vuitton, maar als student hou ik het voornamelijk bij Zara. Daar koop ik m’n basics, die ik combineer met een eyecatcher. Ik spaar nu voor een colbertje van Balmain. De details, zoals de knopen met tijgerkop, vind ik zo mooi.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Een onesie van de Primark. Die zijn superlomp en veel te blij.’

Muziek? ‘Ik ben een R&B-meisje. Vooral de old school R&B van eind jaren 90, begin 2000. En ik ben dol op 2Pac – z’n teksten zijn te gek – en op Biggie. In de zomer luister ik ook graag naar Nederlandse hiphop.’
Laatste concert/feest? ‘Ik ga naar luxere bars en lounges, liefst in Amsterdam. De SkyLounge, The Harbour Café, cocktails drinken met m’n vriendinnen.’

Film? ‘Actiefilms, maar niet tè actie. Films met een goed verhaal. In ieder geval geen chickflicks, die vind ik te fake.’
Tv? ‘Temptation Island.’
Vlog? ‘Monica Geuse, ze doet me aan mezelf denken.’

Nieuws? ‘Dat moet wel he, als student Journalistiek. Ik kijk ‘s nachts de herhalingen. Het Achtuurjournaal. De Nu.nl-app. Wat er voorbij komt op Facebook.’
Boek? ‘Lezen vind ik superleuk. Boeken komen boven tv, film, alles. Mijn voorkeur gaat uit naar Russische romans. Ik hou van die cultuur. Je zou Klin van Andrey Butorin eens moeten lezen.’ [Naschrift: er lijkt geen Engelstalige versie te zijn… Eerst maar ‘s duolingoën dan.]
Sport? ‘De drempel is te hoog. Maar ik wil binnenkort beginnen met joggen. En ik moet er toch een keer aan geloven om naar de sportschool te gaan.’
Politieke partij? ‘De SP. Ik vind de politiek sowieso één pot nat. Het zijn allemaal marionetten, het maakt niet uit wie je kiest. Ik stem SP omdat die in ieder geval voor het oude systeem van de studiefinanciering zijn.’

Student Style Mariya Denysova

Bijbaan of alleen stufi? ‘Ik las ooit dat een miljonair zijn geld uit zeven bronnen haalt. Ik werk als personal stylist bij modehuis Pauw, doe af en toe modellenwerk, haal geld uit de huizenbranche in Moskou, spring af en toe bij in het horecabedrijf van mijn ouders en ik ben bezig een eigen modemerk op te zetten. Maar dat laatste kost voorlopig nog geld.’
Woning?
 ‘In Arnhem, maar ik zoek een appartement in Amsterdam, liefst binnen de ring. Ik kan tot maximaal duizend euro gaan en wil best een driekamerappartement delen met iemand anders.’
Plekje in Utrecht? Meat & More, een Argentijns steak restaurant. Je kunt er ook prima terecht voor een kopje koffie of om te lunchen.’
Ontbijt? ‘Niks. Ik ontbijt nooit. Hooguit met koffie. Vaak hou ik het bij alleen het avondeten.’

Veranderen aan de HU? ‘Meer duidelijkheid over hoe alles in z’n werk gaat. In de klassen-app wordt de hele tijd gevraagd bij wie je voor wat moet zijn. En ik mis verdieping in de lessen. Er wordt weinig les gegeven, dus zit iedereen maar een beetje op z’n laptop over internet te surfen.’
Geleerd? 
‘Mensen bellen. Ik had een enorme belvrees maar daar ben ik nu wel overheen.’

Geloof je? ‘Ja. Ik ben orthodox-christelijk gedoopt. Ik probeer volgens de normen en waarden te leven die daarbij horen. Ik ben dankbaar voor wat er op mijn pad komt, en ik geloof dat alles een reden heeft. Ik probeer medemensen te helpen, ook als ze er niet om vragen, zelfs als het onbekenden zijn. Ik vind het jammer dat de wereld steeds egoïstischer lijkt te worden.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Een 7. Als ik ben verhuisd naar Amsterdam en m’n bedrijf goed staat, wordt het een hoger cijfer.’

Club of bar? ‘Bar.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of kookprinses? ‘Kookprinses. Ik hou erg van de wereldkeuken. M’n nieuwste recept is een couscoussalade. Zelfs m’n Marokkaanse vrienden vinden ‘m lekker, dus dat zit wel goed.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker.’
Hond of kat? ‘Kat.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Londen!’
Uggs of crocs? ‘Uggs. Die heb ik ook. Die zijn wel nodig in Rusland.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Mijn droom is als modejournalist werken voor Vogue. Ik ben nu bezig om samen met een vriendin een eigen lingeriemerk op te zetten, Illusion Lingerie, voor het hogere segment. We ontwerpen zelf, en het wordt handgemaakt. De eerste setjes zijn al binnen, de eerste fotoshoot is geweest, en het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We zijn nu druk met het opzetten van de website. We hebben al wel een Instagram-account. Het lijkt me geweldig wanneer de hele wereld het merk kent. Ik ben ook erg geïnteresseerd in andere culturen, in de verhalen van andere mensen. Ik wil die interesse combineren met het lingeriemerk, dat lijkt me het allermooist.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...