Student Style—Martijn

‘Sinds ik mijn moeder op Facebook heb, ben ik overgestapt op Snapchat.’

Student Style Martijn

‘Ik heb een mooie ervaring gehad in Flora’s Hof’

Student Style Martijn

Naam: Martijn (23, vierdejaars ICT, minor Filosofie, ‘niet een veel gemaakte combinatie nee, ik vind dat mijn opleiding te weinig ethiek behandelt, verder is het persoonlijke interesse’)

Omschrijf je stijl? ‘Ik zou zeggen: streetwear meets kringloop.’
Winkels? ‘Veel bij Kringloopwinkel de Waarde in Utrecht. Verder online bij Asos Market Place, met allemaal kleine kledingmakers die te klein zijn om een eigen webshop te handelen.’
Inspiratie? ‘Ik kijk vooral om me heen wat ik vet vind. Streetwear vind ik een vette movement, daar volg ik op Reddit een paar fora van. Het is alleen niet zo betaalbaar, ik probeer er op m’n eigen manier een eigen draai aan te geven.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Een tanktop.’

Muziek? ‘Ik luister heel veel. Lastig, ik luister zoveel verschillende genres. Ik kan in hetzelfde uur death metal, experimentele hiphop en klassiek luisteren. Zolang het maar een uiterste is. Mijn favoriete band is Radiohead, die luister ik al erg lang. Verder Yann Tiersen, James Blake, Room Eleven. Of Death Grips, die heb ik afgelopen Lowlands ontdekt. Best wel schreeuwerige muziek en rap. Dat was een ervaring.’
Eerste muziek? ‘Ik ben begonnen met het stelen van de cd’s van m’n broer. De klassieke jaren negentig bandjes: Nirvana, Green Day, Linkin Park. Vanaf m’n 15e, 16e begon ik Radiohead te luisteren.
Laatste concert/feest? ‘Ik zou eigenlijk naar de opening van de nieuwe pop-up club WAS. Helaas is dat niet doorgegaan. Ik, eh, WAS dus wel naar Lowlands. M’n persoonlijke hoogtepunt daar was The XX, geweldig.’

Film? ‘Ik denk Her. Een heel interessante film. Die geeft een goed beeld hoe we in de toekomst met kunstmatige intelligente zouden kunnen leven. En de fotografie van die film is echt geweldig. Ik heb ‘m vier keer gezien.’
Tv? ‘Nee, wel series. De standaardseries: Game of Thrones en zo. En ik ben in drie weken door alle seizoenen van Orange is the New Black gegaan, een heel goede serie. Hij blijft origineel, hij valt niet in de standaardcliché’s naarmate er meer seizoenen zijn.’
Boek? ‘Niet zo heel veel. Ik wil wel de originele Game of Thrones boeken lezen, zodra ik wat meer vrije tijd heb.’
Sport? ‘Ik heb altijd gerugbyd en nu ga ik naar de sportschool.’
Hobby? ‘Ik windsurf. Dat doe ik helaas niet zoveel. En ik heb een grote passie voor ICT, ik programmeer veel en volg alles wat er gebeurt in de techgemeenschap.’

Nieuws? ‘Ik kijk niet elke dag het nieuws. Behalve het technieuws, bijvoorbeeld het Apple event deze week. Politiek vind ik ook interessant. De laatste verkiezingen heb ik bijna alle debatten gezien en programma’s doorgelezen. De Amerikaanse politiek volg ik nog steeds, wat voor capriolen Trump nu weer uithaalt. Het is bijna theater. Reality TV eigenlijk, theater is te mooi.’
Gestemd op? ‘GroenLinks. Vorige verkiezingen heb ik De Piratenpartij gestemd. Uit mijn interesse voor ICT en wat ik van privacywetgeving vind. Dit jaar zag ik dat alle punten die De Piratenpartij maakt ook bij GroenLinks terug zijn te vinden – en meer dingen die ik ook belangrijk vind. Toen was de keus snel gemaakt. Ik vond het ook interessant om te zien hoe kleine partijen in de media worden neergezet en wat er nu echt in hun programma’s staat. Dat verschil is soms best groot. Zoals bij Denk. Over racisme en gelijke rechten maken ze goede punten, maar die zijn onderbelicht gebleven door het mediacircus en door de dommere uitspraken die ze op televisie hebben gemaakt.’

Bijbaan of alleen stufi? ‘Ik werk als programmeur bij een bedrijf dat webshops maakt.’
Plekje in Utrecht? Flora’s Hof, dichtbij de Dom. Ik heb er een mooie ervaring gehad, haha.’
Ontbijt? ‘Niks. Als ik te veel eet in de ochtend word ik daar misselijk van.’

Student Style Martijn

Geloof je? ‘Nee, ik ben atheïst. Ik heb op een christelijke school gezeten en vond godsdienst wel interessant maar ze hebben mijn ziel niet kunnen winnen.’
Grootste angst? ‘Het zijn wel persoonlijke vragen opeens, haha. Dat ik niet gelukkig word denk ik. Dat ik veertig ben, te snel in het huwelijk ben gesprongen en erachter kom dat ik niet gelukkig ben.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Een 7,8 of 8.’

Club of café? ‘Club.’
Vlees of vega? ‘Vega. Ruim een jaar. Sinds ik samen ben met mijn vriendin, die is veganistisch. Ze liet mij documentaires zien en nadenken over hoe ongezond vlees is, over het dierenleed, wat vlees voor het milieu betekent. Toen ben ik begonnen met een maand geen vlees eten. Nu gaat het moeiteloos. Cowspiracy moet je echt zien. Het zal moeilijk zijn om daarna nog lekker een hamburger te eten.’
Elke dag pizza of keukenprins? ‘Ik ben zelf geen keukenprins maar vind het wel lekker om goed te eten. Mijn vriendin is mijn keukenprinses.’
Blind of doof? ‘Doof. Het lijkt me vreselijk om geen muziek meer te kunnen luisteren maar uit praktische overwegingen kies ik toch doof.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker.’
Hond of kat? ‘Kat.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Snapchat. Zeker. Sinds ik mijn moeder op Facebook heb en ik niet diep in Instagram zit, is Snapchat dè manier om de gekste dingen uit m’n leven te delen met iedereen. Het is ook zo weer weg. Erg goed bedacht. ’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Berlijn.’
Uggs of Crocs? ‘Crocs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Ik neig meer naar out of the box maar om nou te zeggen dat ik dat echt ben.. Ik zit er een beetje tussenin.’

Wat wil je later worden? ‘Programmeur die zich focust op ICT security. Door er, als je software maakt, in een vroegtijdig stadium al voor zorgen dat er aandacht is voor security in plaats van in de testfase. Ik wil de eerste tien jaar bij jonge start-ups werken, met jonge collega’s. Daarna zou ik mijn skills bij een groter bedrijf als een bank in willen zetten. Maar eerst wil ik een tussenjaar, of in ieder geval een paar maanden er tussen uit, reizen. Misschien naar Japan.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...