Student Style—Mike

‘Ik wil iets voor iemand betekenen, een inspiratie zijn voor anderen.’

Student Style Mike

‘Ik ben bang om gelukkig te zijn’

Student Style Mike

Naam: Mike (28, eerstejaars Social Work)

Omschrijf je stijl? ‘Hippie, bohemian. Alles bijelkaar geraapt.’
Waar shop je? ‘Dit vestje is van H&M, het spijkerjasje van Bershka. De broek komt van een Indiase winkel in Barcelona, de ketting van een Afrikaanse winkel in Amsterdam.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Strakke kleding. Ik draag altijd losse kleding, dat geeft me een vrij gevoel.’

Muziek?
 ‘Best veel pop. Uit de nineties en vroeger, klassiekers. Vooral die ik mee kan zingen. Ik wil graag zanger worden. Toen ik veel jonger was, heb ik meegedaan aan Idols en X-Factor. Bij Idols heb ik auditie gedaan met Hold Back the River, bij X-Factor samen met een vriendin When You’re Gone. Toen ben ik zelfs nog in de Hitkrant terechtgekomen. In die tijd trad ik ook op als drag, m’n drag-naam was GG Curry.’
Laatste concert/feest? ‘Lady Gaga, afgelopen januari in de Ziggo Dome. Ik heb al haar Nederlandse concerten gezien.’
Film? ‘Belle en het Beest. Hoe vaak ik die heb gezien? Niet te tellen!’
Tv? ‘Ik heb geen tv meer, maar kijk af en toe op internet. Wie is de Mol, De Luizenmoeder en stukjes Voice of Holland op YouTube.’
Serie? ‘How to Get Away with Murder, Vampire Diaries, Pretty Little Liars, Modern Family. Ik hou van supernatural things en comedy. O, en van RuPaul’s Drag Race natuurlijk.’
Hobby? ‘Ik acteer sinds kort. Ik ga samen met vijf anderen langs middelbare scholen met de Homonologen.’
Sport? ‘Ik doe aan fitness, twee a drie keer per week.’
Volg je het nieuws? ‘Nee. Nul. Ik word er te emotioneel van. Als er iets speelt waarin ik ben geïnteresseerd, zoek ik het wel op.’
Politieke partij? ‘Vroeger PVV. Nu denk ik dat ik voor D66 ga, maar ik moet me er nog beter in verdiepen.’

Student Style Mike

Bijbaantje of stufi-only? ‘Ik ben assistent manager bij Indiaas/Nepalees restaurant Surya. Drie dagen per week tot diep in de nacht. Voor ik aan deze studie begon, heb ik tien jaar in de horeca gewerkt. Ik vind studeren een stuk chiller. Acht uur leren is minder zwaar dan acht uur in de horeca werken.’
Waar woon je?
 ‘In een semi-studentenhuis aan Ledig Erf. Het is meer een vriendenhuis.’
Lievelingsplek in Utrecht? ‘Dat vriendenhuis.’
Ontbijt? ‘Crackers met pindakaas en hagelslag.’
Rook je? ‘Ja. Ik stak m’n eerste sigaret op toen ik 15 was. Toen ik in de horeca begon, stonden de asbakken nog op tafel. Ik heb heel vaak tevergeefs geprobeerd te stoppen. Ik rook nu in ieder geval minder, omdat ik op shag ben overgestapt.’

Grootste les? ‘Reflecteren op mezelf. Sinds ik in september met de studie begon, ben ik een heel ander persoon geworden. Ik maakte vroeger veel ruzie, ging overal vurig op in. Ik legde de schuld altijd bij de ander neer. Nu kijk ik ook naar mezelf en heb ik controle over de situatie.’

Geloof je? ‘Nee. M’n familie bestaat uit christenen en moslims. Ze wilden mij niet dwingen een keuze te maken. Ik heb uiteindelijk geen keuze gemaakt.’
Grootste angst? ‘Ik ben bang om gelukkig te zijn. Ik vind het eng om me goed te voelen. Voor mij voelt dat heel nieuw. Ik ben druk bezig problemen op te lossen en ben bang om in een gat te vallen wanneer het allemaal is gelukt.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een 6. Ik ben heel tevreden, maar er zit meer in. Ik stond dik in de min dus een 6 is al heel wat.’

Club of café? ‘Club.’
Vlees of vega? ‘Lastig, maar toch vega. Dat is gezonder, meer groente. En beter voor m’n gemoedstoestand. Ik zag laatst een documentaire met kuikentjes en sindsdien heb ik geen zin meer in vlees, ook al vind ik vlees erg lekker.’
Elke dag pizza of keukenprins? ‘Keukenprins. Ik maak graag iets Aziatisch.’
Blind of doof? ‘Blind.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker.’
Hond of kat? ‘Kat. Ik deel een kat met m’n beste vrienden. Hij heet Gary en lijkt op Garfield.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Geen van drieën, ik vind er geen reet aan. Ik vind social media oppervlakkig, die scheppen beelden die vaak niet waar zijn. En ik haat de sociale druk.’
Uggs of Crocs? ‘Uggs, by far! Ik heb ze vroeger wel gehad. Crocs zijn vreselijk.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Dat weet ik niet zo goed. Ik wil in ieder geval iets voor iemand betekenen, een inspiratie zijn voor anderen. Anderhalf jaar geleden besloot ik te gaan studeren. Ik was uitgeleerd in de horeca en wilde mezelf verder ontplooien. Inmiddels weet ik dat ik de goede studie heb gekozen. Ik zou graag intensieve individuele begeleiding geven bij heftige problematiek, bij een instelling of ambulant. En stiekem droom ik van een zangcarrière, als ik er klaar voor ben. Eigen nummers schrijven en ermee optreden. Dan wil ik er helemaal voor gaan.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...