Student Style

Student Style – Milan

Student Style Milan

‘Tussen grijze mensen luisteren naar Beethoven en Strauss’

Milan (20, eerstejaars Leraar Biologie)

Stijl? ‘Net waar ik die dag zin in heb. Netjes of juist uitgesproken, soms een chill-outfit. Ik vind het leuk om te variëren. Ik draag nooit twee dagen achtereen hetzelfde.’
Favoriet item? ‘Momenteel m’n coltrui, omdat het winter is.’
Shoppen? ‘Vooral Zara. Een tijd terug ook nog Bershka, maar de kleding daar is niet volwassen genoeg, nu ik vaak voor de klas sta. Al probeer ik m’n kleding niet al te veel aan te passen, ik blijf dragen waar ik mezelf goed in voel.’
Mooi aan jezelf? ‘Dat ik aanvoel wat andere mensen nodig hebben, en mijn reflecterend vermogen. Fysiek? Mijn handen.’

Muziek? ‘Dat verschilt per maand. Ik maak voor elke maand een nieuwe playlist. In die van de afgelopen maand staan bijvoorbeeld tracks van Halsey, Bülow en Olivia O’Brien.’
Concert? ‘Gisteren was ik toevallig met m’n broer naar het Concertgebouw in Amsterdam. Zaten we tussen de grijze mensen te luisteren naar Beethoven en Strauss. Ze zouden het toegankelijker moeten maken voor jongeren, vind ik.’
Film? ‘Star Wars, maar ik ben meer into series. Die duren veel langer, waardoor je er meer bij wordt betrokken. Series als Sense8, You en Game of Thrones vond ik nice. Inmiddels heb ik alles op Netflix geloof ik wel gezien, haha.’
Tv? ‘Weinig, af en toe iets als Wie is de Mol of The Voice of Holland. Maar The Voice kijk ik vooral op YouTube.’

Vrije tijd? ‘Ik hou van terrasjes pakken, winkelen, uren met vrienden praten, gamen, reizen. Mijn favoriete bestemming is Parijs. Ik krijg er een fijn gevoel als ik er rondloop. Door de taal, de mensen. Ik heb zelfs even overwogen de opleiding tot Leraar Frans te kiezen.’
Bijbaan of stufi? ‘Ik ben recent gestopt bij Open32 maar wil binnenkort weer aan het werk.’
Lievelingsplek in Utrecht? ‘De Oudegracht ter hoogte van de Chasin Denim.’
Ontbijt? ‘Dat heb ik geskipt, ik had een tandartsafspraak. Normaal gesproken eet ik yoghurt met cruesli en honing.’
Grootste angst? ‘Ongelukkig worden. Door een kutbaan, een kutrelatie of door het wegvallen van familie. Maar vooral door een gebrek aan vrijheid.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een 7. Ik zou weer werk willen hebben. Niet voor het geld, maar om iets te doen waar je iets voor terug krijgt, wat betekent dat het wordt gewaardeerd.’

Drank of drugs? ‘Drugs.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of keukenprins? ‘Keukenprins. Ik maak graag pasta’s.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Hond of kat? ‘Kat.’
Ver vliegen of dichtbij met de trein? ‘Ver vliegen.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Tinder of flirten IRL? ‘Flirten in real life.’
Uggs of crocs? ‘Crocs.’

Wat wil je later worden? ‘Uiteindelijk wil ik les gaan geven, maar niet op korte termijn. Na m’n propedeuse wil ik gaan studeren aan de universiteit. Ik weet nog niet precies wat, iets met orthopedie, psychologie, pedagogiek… Een bachelor die me momenteel aanspreekt is die van Gedragswetenschappen, aan de VU. Ik ben geïnteresseerd in waarom mensen doen wat ze doen, wat voor invloed opvoeding heeft op de ontwikkeling. Voor de klas staan vind ik ook fijn, kinderen dingen leren, een band opbouwen met ze, het goed omgaan met allemaal verschillende persoonlijkheden. Maar eerst zelf verder studeren.’