Student Style—Nathaniël

‘Ik val weleens in slaap tijdens feestjes.’

‘Het ene moment sloeberstudent…’

Student Style Nathaniël

Naam: Nathaniël (18, eerstejaars International Communication and Media)

Omschrijf je stijl? ‘Het ene moment sloeberstudent, het andere moment classy half in pak.’
Winkels? ‘Zara vind ik een fijne winkel. Accessoires koop ik het liefst tweedehands, m’n tas heb ik bijvoorbeeld van Marktplaats.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Nikes. Ik vind ze gewoon niet mooi. Ik ben meer van de Docs.’

Muziek? ‘Jaren 60/70/80. Dylan, Bowie, Elvis Costello, de Stones, The Beatles. Ik leerde ze kennen via soundtracks, van films als Guardians of the Galaxy, en via de platen van m’n oudere broer. Inmiddels heb ik ook veel platen, ik schat een stuk of 130. Die koop ik op Marktplaats of in tweedehands platenzaken. Mijn favoriet is een antiekwinkel aan de Oudegracht, die heeft een bak met platen voor 3 euro. Daar haal ik wel eens wat uit.’
Laatste concert/feest? ‘Een huiskamerconcert van Brett Newski, georganiseerd door m’n broer. Hij is tourmanager van singer-songwriters.’

Film? ‘Back to the Future. De eerste, die is verreweg de beste. Ik heb ‘m al een keer of tien gezien. Memento, de eerste van Christopher Nolan, is een recentere lievelingsfilm.’
Series? ‘Game of Thrones, Stranger Things, Dr. Who, noem maar op.’
Website? ‘Wanneer ik een film heb gezien, rate ik ‘m op iMDB.’
Boek?
 ‘Pet Sematary van Stephen King. Niet z’n beste, maar ik vond ‘m voor 1 euro op een rommelmarkt.’
Hobby? ‘Ik speel piano. Een jaar of zes, ik ben begonnen toen ik op de middelbare school ging. Ik heb een goedkoop Casio keyboard in m’n kamer. Ik speel dezelfde muziek als waar ik naar luister, bijvoorbeeld Elvis Costello of God Only Knows.’

Nieuws?
 ‘Zou ik moeten volgen met m’n studie, maar veel meer dan Stephen Colbert kijk ik niet. Ik volg wel filmnieuws, bijvoorbeeld via de talkshows op (YouTube-kanaal) Collider.’
Gestemd op? ‘Ik mocht nog niet stemmen, ik heb me er ook nog niet echt op geörienteerd.’

Bijbaan of alleen stufi? 
‘Ik heb een eigen bedrijf, MKB Videomarketing, waarmee ik promofilmpjes maak. Bijvoorbeeld voor een bedrijf dat voedingssupplementen verkoopt, of voor een makelaar. Binnenkort ga ik ook voor het eerst een bruiloft filmen.’
Waar woon je? ‘Antikraak in een voormalig bejaardentehuis in Gouda. Een last minute oplossing, ik kon zo gauw geen studentenkamer vinden.’
Plekje in Utrecht? ‘Het antiekwinkeltje aan de Oudegracht met goedkope platen.’
Ontbijt? ‘Griekse yoghurt met vruchten, noten en muesli. Toen ik uit huis ging, een week of wat geleden, heeft m’n pleegmoeder me een Lidl-tas vol eten meegegeven, daar eet ik nu nog van.’
Alcohol? ‘Ja, ik heb gedronken voor m’n achttiende, ik ben ook al wel dronken geweest, denk ik. Ik vind de wet goed, maar ze moeten niet verwachten dat iedereen zich er ook helemaal aan houdt. Ik denk wel dat er minder door wordt gedronken.’

Student Style Nathaniël

Veranderen aan de HU? ‘De communicatie tussen leerkrachten kan beter. Dezelfde opdrachten worden nu bijvoorbeeld door verschillende leerkrachten verschillend beoordeeld.’
Geleerd van je opleiding?
 ‘Voordat ik met deze studie begon, dacht ik dat marketing vooral adverteren is. Nu weet ik dat marketing meer is: de waarde van het product verhogen voor zowel klant als producent.’

Geloof je? ‘Nee. Ik ben gelovig opgevoed maar nu vind ik dat het onzin is. Of in ieder geval, het is niet te bewijzen. Het is ook niet te bewijzen dat er niks is. Maar ik doe er in ieder geval niet meer aan.’
Grootste angst? ‘Ik heb geen fobie of zo, al heb ik een hekel aan wespen, haha.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Ik ben recent uit huis gegaan, de studie is alright. Ik denk een zeventje. Ik voel me nog wel alleen in het voormalige bejaardentehuis. Er zijn zestig kamers verhuurd maar ik heb nog niemand echt gesproken. Zover ik weet wonen er vooral twintigers dus zo gauw ik meer mensen leer kennen, kan ik het cijfer wat opkrikken.’

Club of café? ‘Café. Maar dan wel op de gescheurde bank achter in de kroeg en niet in de zon op het terras.’
Vlees of vega? ‘Vega. Kijken hoe lang ik het vol hou. Als iedereen dat nou zou doen. Om de uitstoot van CO2 te beperken en al het dierenleed.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Voorlopig heb ik alleen nog de krieltjes en doperwtjes klaargemaakt die in de Lidl-tas zaten, maar elke dag pizza wordt het sowieso niet.’
Blind of doof? ‘Daar heb ik eerder over nagedacht! Blind. Ik kan niet zonder muziek, wel zonder schilderijen.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker, al val ik wel eens in slaap tijdens feestjes. Ik word slaperig van alcohol.’
Hond of kat? ‘Kat.’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Londen.’
Uggs of Crocs? ‘Docs! Ok, ok: crocs. Die zijn nog een beetje functioneel, bijvoorbeeld voor in de tuin.’
In je comfortzone of out of the box? ‘In realiteit in m’n comfort zone, maar ik wil out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Iets met videoproductie, of in het verlengde er van.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...