Student Style

Student Style – Raoul

‘Soms wil ik m’n telefoon tegen de muur smijten’

Student Style Raoul

Raoul (28, vierdejaars Maatschappelijk Werk en Dienstverlening)

Omschrijf je stijl? ‘Beetje casual, beetje alternatief denk ik. De meeste kleding koop ik gewoon bij H&M en zo, maar ik zoek steeds vaker bij de kringloop en op Marktplaats. Zo heb ik laatst een nep-bontjas opgehaald bij iemand in Amersfoort.’
Petje? ‘Sinds kort draag ik weer regelmatig petjes. Dat heb ik jaren niet gedaan. Vroeger had ik een hele verzameling, toen speelde ik nog honkbal.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Een coltrui met heel hoge kraag. Dat past niet bij mij.’
Wat vind je mooi aan jezelf? ‘Ik krijg regelmatig te horen dat ik er niet Nederlands uit zie. Dat vind ik leuk. Ik ben één-achtste Indo, daar ben ik trots op.’

Student Style RaoulMuziek? ‘De laatste jaren heb ik een voorkeur voor klassieke jaren 80-muziek. Rock, disco, pop. Van bands als AC/DC, Earth Wind & Fire en The Jackson 5.’
Laatste concert/feest? ‘De techno-editie van Verknipt in Central Studios.’
Film?In Pursuit of Happiness met Will Smith en zijn zoontje.’
Tv? ‘Kijk ik weinig, maar De Wereld Draait Door vind ik leuk. Een beetje bijblijven met de actualiteit.’
Series? ‘Al een tijd geen series gekeken, maar ik vond Breaking Bad geweldig pakkend. Ik hou van crime en van analyseren.’
Boek? ‘Sterker dan ooit van Brené Brown.’
Kunst? ‘Oude schilderijen, van voor de fotografie. Fascinerend dat je op die manier toch een beetje terug in die tijd kan gaan.’
Hobby? ‘Ik speel piano en produceer deephouse. Dat laatste doe ik samen met de vriend met wie ik ook draai als DJ. Onze artiestennaam is Techart. We draaien vooral in kroegen en huisfeestjes, maar we hebben ook al op kleine festivals gestaan. Er staat nog geen muziek online, we wachten tot we een bepaald niveau hebben gehaald.’
Sport? ‘Fitness. Ik heb dat lang laten versloffen maar nu heb ik mezelf specifieke doelen gesteld. Dat werkt motiverend.’
Hoe lang kun je zonder je telefoon? ‘Dat is wisselend. Soms wil ik m’n telefoon tegen de muur smijten, maar ik zit er ook vaak op. In ieder geval probeer ik het gebruik wel te beperken.’

Student Style RaoulBijbaantje? ‘Ik werk in een magazijn in Nijkerk dat voeding levert aan ziekenhuizen. Dat doe ik 24 uur per week.’
Wonen? ‘In een studio in Amersfoort.’
Lievelingsplek in Amersfoort? ‘De Eemkade en het bos, Soestduinen.’
Ontbijt? ‘Kwark met banaan en losse haver. Ik ben bewust bezig met voeding, ik merk dat ik me beter voel als ik gezonder eet.’
Roken? ‘Niet regelmatig, maar wanneer het zo uitkomt. Bij een biertje bijvoorbeeld. Maar er gaan ook rustig vijf dagen voorbij dat ik geen sigaret aanraak.’

Geloof je? ‘Ja. Niet zozeer in een religie of personage. Ik geloof dat we ons ontwikkelen als zielen, met als basis de liefde.’
Grootste angst? ‘Om een verkeerde keus te maken die een grote negatieve impact blijkt te hebben.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een 8. Niet per se omdat ik me altijd goed voel – al ben ik tevreden en heb ik genoeg geluksmomenten – maar omdat ik het accepteer als het wat minder gaat. Ik heb geleerd om te gaan met tegenslagen. Dat geeft rust. Ik kijk wel erg uit naar het moment dat ik ben afgestudeerd en een baan heb.’

Student Style RaoulClub of café? ‘Café.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Keukenprins. Lasagne is mijn specialiteit. Met kip, zelfgemaakte tomatensaus, witte wijn, Parmezaanse kaas, spinazie en crème fraîche.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Hond of kat? ‘Kat.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Uggs of Crocs? ‘Uggs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Maatschappelijk werker. Ik heb eerst een economische studie gedaan omdat ik iets wilde presteren, rijk wilde worden. Van kinds af aan heb ik me ‘anders’ gevoeld, waardoor ik de drang voelde om ‘gewoon’ te worden, te voldoen aan wat de maatschappij als ‘normaal’ ziet.

Maar dat werkte niet. Ik ben gevoelig, analytisch, vredelievend en nieuwsgierig. Bij Maatschappelijk Werk ben ik helemaal op m’n plek. Ik ben snel benieuwd naar mensen en vel geen oordeel. Het liefst zou ik terechtkomen in een sociaal wijkteam, waardoor ik in aanraking kom met veel verschillende mensen. Ambulant begeleider lijkt me ook wat, dan zijn de contacten intensiever en kun je een diepere band opbouwen. Waarschijnlijk blijf ik in Amersfoort, waar ik de buurten goed ken. Ik heb stage gelopen in Amsterdam, ik verwonderde me er over de oude, rauwe culturen daar. Het lijkt me niet erg om daar uiteindelijk terecht te komen.’

Meer Student Style