Student Style

Student Style – Ruthiana

Student Style Ruthiana

‘Rihanna is mijn vrouw’

Ruthiana (27, eerstejaars Schrijftolk)

Stijl? ‘Comfortabel en simpel, dat is het ‘m wel. Mijn doel is dat het er uitziet alsof ik er geen moeite voor heb gedaan, ook al sta ik een uur voor de spiegel.’
Ontwerper? ‘Ik heb een modeopleiding in Zwolle gedaan, maar heb toch geen favoriete ontwerper. Ik vond ontwerpen leuk maar ik heb een trauma overgehouden aan zelf naaien.’
Favoriet item? ‘Er zijn periodes dat ik alleen hakken draag maar ik zit nu in een sneakerfase. Ik heb laatst nieuwe Adidas-sneakers gekocht, geel met zwart. Daar ga ik dan foto’s voor Instagram mee maken. Tegenwoordig plaats ik hooguit één post per maand. Toen ik nog Fashion Design deed, was dat wel anders. Ik heb al die oude posts weggehaald, ik ben overnieuw begonnen.’
Zelf ontwerpen? ‘Ik heb twee jaar een eigen label gehad, Overbodig, met een vriendin. We maakten kledingstukken op maat, naar wens van de klant. Het is voor veel mensen een grote stap om naar een kleermaker te gaan. Naar ons durfden ze wel. Die vriendin werd zwanger, toen verschoven de prioriteiten en zijn we gestopt.’
No go? ‘Een jaar of wat geleden had ik nog geantwoord: witte laarzen. Die vond ik echt niet kunnen. Maar nu ben ik op zoek naar lage, witte lakleren laarzen. Echt grappig hoe dat kan veranderen. Maar crocs gaan echt te ver!’
Mooi aan jezelf? ‘Mijn ogen, moedervlekken, m’n figuur, huidskleur, ik vind m’n stijl gezellig… ik heb geloof ik wel een goed zelfbeeld, haha. Op een goede dag dan he!’

Student Style Ruthiana

Muziek? ‘Ik ben blijven hangen bij de R&B uit m’n tienertijd. Alicia Keys, Cassidy, P. Diddy, Erykah Badu. Maar Rihanna is mijn vrouw. Haar stijl, hoe ze loopt, praat.’
Film?Friday met Ice Cube, ken je die? Dat is een iconische film voor mijn community. Een stonede film, geweldige looks, en grapjes die nog steeds in het dagelijks leven worden gebruikt, echt een topfilm. Toen die nog op Netflix stond keek ik ‘m zeker vijf keer per maand.’
Tv? ‘Als Gordon op tv is. Altijd grappig. En als The Office en Parks and Recreation worden uitgezonden, daar zet ik m’n wekker voor.’
Vrije tijd? ‘Dan slaap ik. Ik heb het verder zo druk, als ik even vrij heb wil ik echt niks doen. Of de hele dag The Sims spelen, dat is m’n guilty pleasure.’
Bijbaan of stufi? ‘Ik werk bij de Smullers op Rotterdam Centraal, ik geef er leiding. Sinds ik begon bij de Kiosk op het station van Zwolle wil ik per se op een station werken. Ik hou van de drukte. En stations zijn makkelijk bereikbaar, haha.’
Ontbijt? ‘Brood met pindakaas en suiker. Nooit zonder suiker!’
Grootste angst? ‘Om gevangen te zijn, niet te kunnen leven zoals je wil leven. Om niet vrij te zijn.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een 8. Ik ben best trots op mezelf. Als ik er aan denk waar ik was, en waar ik nu ben. Ik ben super depressief geweest maar heb nu de tools om er goed mee om te gaan. Ik zou heel graag een kindje willen, ik ben er klaar voor. Met een baby zou ik m’n leven een 9 geven.’

Drank of drugs? ‘Drugs. Telt wiet als drugs?’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Pizza! Ik kan alleen koken om te overleven.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Hond of kat? ‘Kat. Ik heb een kitten van 8 maanden, ze heet Baby.’
Ver vliegen of dichtbij met de trein? ‘Ver vliegen.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Tinder of flirten IRL? ‘Flirten!’
Uggs of crocs? ‘Uggs… I guess.’

Wat wil je later worden? ‘Het liefst… als ik niet realistisch hoef te zijn… zou ik een kledinglijn willen voor iedereen, man of vrouw, whatever the gender, waarbij de kleding zo comfortabel is dat het voelt alsof je op een wolk zweeft.’