Student Style

Student Style – Yentl

Student Style Yentl

‘Ik zou geen lang haar meer willen’

Yentl (19, eerstejaars Life Science)

Stijl? ‘Wat stijl betreft heb ik schijt aan alles en iedereen. M’n kale koppie heb ik al ruim twee jaar. Niet uit vrije wil. Ik kreeg last van een auto-immuunziekte waarbij de haarzakjes alle haren loslaten. Na een paar weken was ik kaal, het was heel emotioneel. Ik heb twee dagen een pruik gedragen maar was steeds bang dat die af zou waaien. Inmiddels heb ik het geaccepteerd en zou ik zelfs geen lang haar meer willen.’
Shoppen? ‘Ik ben echt een krent èn student. Dus meestal bij Primark en H&M, en lokale boetiekjes in Schoonhoven, waar ik woon.’
No go? ‘Versleten kleding.’
Mooi aan jezelf? ‘Onderhand wel m’n kale kop.’

Muziek? ‘Vanochtend in de bus naar de HU luisterde ik onder anderen naar De Dijk, Ariane Grande, Grace Carter en Metallica. Als ik uit ga wil ik dansen, op Latin bijvoorbeeld. Geen techno of hardstyle voor mij.’
Film? ‘Alle Harry Potters, twee keer per jaar. In de kerst- en in de zomervakantie.’
Tv? ‘Het NOS Journaal en De Slimste Mens.’
Serie?Outlander.’
Boek? ‘Thrillers en romans. Al ben ik net begonnen in Sapiens van Yuval Noah Harari, dat is een boek over de geschiedenis van de mensheid van begin tot nu.’
Kunst? ‘De street art in Breda vind ik tof. De kleuren en wat de tekeningen zeggen.’
Vrije tijd? ‘Ik hou van koken, lezen en werken.’
Hoe lang kun je zonder telefoon? ‘Dagen. Tijdens vakanties raak ik m’n telefoon bijna niet aan.’
Bijbaan of stufi? ‘Ik werk 1 à 2 avonden per week in een kroeg in Schoonhoven. Ik kwam tijdens m’n eindexamengala voor het eerst in die kroeg en dezelfde avond kreeg ik er een baan aangeboden.’
Waar woon je? ‘Bij m’n ouders in Schoonhoven. Ik vind het wel prima eigenlijk. Een uur reizen is te doen, en hoeveel het kost om op jezelf te wonen is ook wel een ding.’
Lievelingsplek in Utrecht? ‘Overal waar je gezellig kan zitten, dat is op zoveel plekken.’
Ontbijt? ‘Een kaasstengel. Al at ik die pas om 1 uur vanmiddag. Ik maak ’s avonds vaak ontbijt voor mezelf, maar ’s ochtends heb ik dan geen honger en eet het pas ’s middags.’
Geloof je? ‘Officieel ben ik rooms-katholiek. De stichting die de adoptie regelde heeft me gedoopt. Mijn adoptiemoeder moest zich ook laten dopen, om mij te mogen adopteren. Maar we hebben niks met het geloof.’
Grootste angst? ‘Om mensen te verliezen van wie ik hou.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een 9. Op de plek waar ik nu ben, ben ik best gelukkig. Het gaat goed met mezelf en met de mensen om me heen. Het zou nog wel beter mogen gaan met sommige mensen om me heen. Ik ben een gevoelsmens, ik trek het me aan wanneer het minder gaat met mensen om wie ik geef.’

Drank of drugs? ‘Drank. Maar niet veel. Ik ben gek genoeg van mezelf.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of keukenprins? ‘Keukenprinses. Ik hou enorm van Italiaans.’
Blind of doof? ‘Blind.’
Hond of kat? ‘Hond. We hebben twee boomers thuis: Lin en Lotte.’
Ver vliegen of dichtbij met de trein? ‘Ver vliegen, naar waar het warm is.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Snapchat.’
Tinder of flirten IRL? ‘Flirten in real life. Ik werk in een kroeg he…’
Uggs of crocs? ‘Uggs, die zijn tenminste nog warm.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’
Wat wil je later worden? ‘Ik hoop dat ik laborant word, daar studeer ik tenslotte voor. Ik heb voor Life Science gekozen omdat ik veel mensen ken met medische problemen, daar wil ik wat voor kunnen betekenen. Ik hou ervan om ziektes uit te vogelen. Een andere droom van me is om een eigen horecazaak te beginnen. Het liefst een restaurant, met simpel maar lekker eten. Dat wanneer je binnenkomt, er een sfeer hangt waarbij je direct voelt, wow, ik voel me hier thuis. Ik vind het fijn om met mensen te werken, dat geeft me veel voldoening.’