Nieuws

Student Ayla Schneiders verkozen als D66-Statenlid

Ayla Schneiders (25) zit in het tweede jaar van de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) aan de HU en UU. Daarnaast is ze verkozen tot D66-Statenlid. Met 8152 stemmen is Schneiders binnen D66 de derde kandidaat met het hoogste aantal stemmen.

Schneiders heeft zich twee jaar lang ingezet als bestuurslid bij de Jonge Democraten Utrecht. Ze kreeg een vijfde plaats op de kandidatenlijst voor de provinciale verkiezingen. Dat ze ruim achtduizend stemmen zou krijgen, had ze zelf niet durven voorspellen. ‘Ik heb uitgebreid campagne gevoerd om zichtbaar te worden, maar dat het zoveel invloed zou hebben had ik niet verwacht’, vertelt Schneiders.

Alle moeite is dus niet voor niets geweest. ‘De ochtend van de verkiezingen stond ik nog langs het fietspad van de Uithof te roepen’, vertelt Schneiders. De maanden en weken daarvoor deed ze verschillende activiteiten om zichtbaar te worden, zoals een fietstocht waarin ze drie keer 66 kilometer door de provincie Utrecht fietste.

Jongste Statenlid
Het gaat nog even duren voordat de Gedeputeerde Staten vorm krijgt, maar Schneiders heeft er nu al heel veel zin in. Als afgestudeerde HKU’er wil ze zich inzetten voor kunst en cultuur in Utrecht en als jongste Statenlid zet ze zich graag in voor de jonge Utrechtse inwoners. Dat haar nieuwe bijbaan ten koste gaat van haar studie, daar is Schneiders niet bang voor. ‘Ik heb wel voor hetere vuren gestaan.’