Student Style

Student Style – Igmar Felicia

Door Maarten Nauw.

Als ik maar niet kaal word

Igmar Felicia

Naam: Igmar Felicia (23, zesdejaars Journalistiek)

Omschrijf je stijl? ‘Niet heel extreem, maar ik wil wel altijd iets opvallends aan. Dat vind ik belangrijk. Ik heb geen spijkerbroeken bijvoorbeeld. Wel gekleurde broeken, en diep uitgesneden slimfit shirts met opvallende prints. In een winkel weet ik vaak direct wat ik wil. Maar dan heb ik altijd nog de bevestiging nodig van een verkoper of m'n vriendin. Die moeten volmondig ja zeggen, anders ga ik twijfelen en doe ik het niet.
Wat vind je überlelijk? Zo'n vormloze spijkerbroek. Die van heup tot voet helemaal recht naar beneden valt, weet je wat ik bedoel? En van die oude shirts, met opdruk van een Spaanse discotheek. Dat moet je niet doen, vind ik.
Muziek? ‘Alles. Als ik uitga hoor ik graag techno en house. Thuis luister ik rustig een avondlang BLØF of Bruce Springsteen en dan de dag erna dingen als De Jeugd van Tegenwoordig en Drake. Via YouTube en Spotify. Cd's heb ik wel, die krijg ik via m'n werk (als radio-dj). Maar ik heb geen cd-speler, dus die zijn vooral voor de heb. Acda en de Munnik luister ik het liefst, al vanaf m'n kindertijd. Nieuwe muziek ontdek ik via collega's en luisteraars, die me tippen via Twitter. Dat vind ik heel leuk.
Laatste concert/feest? ‘Anouk in het Gelredome. Ik vond het kut. Het is een tof wijf, maar de muziek vind ik niks. Ik was met m'n vriendin, die vond het geweldig en daar kon ik dan wel weer van genieten. Uitgaan doe ik door m'n radiowerk tegenwoordig een stuk minder, maar ik ging het liefst drie keer per week uit. Festivals, cafeetjes, studentenfeesten.
Film? ‘Blow, met Johnny Depp. Die heb ik iets van zes keer gezien. Dat is heel veel voor mijn doen. Een waargebeurd verhaal over de opkomst en ondergang van de grootste drugsbaron ooit. Heel indrukwekkend.
Boek? ‘Ik lees zo'n tien boeken per jaar. Als ik in een goed boek begin, lees ik 'm het liefst in één ruk uit. Mijn tip is De Vliegeraar van Khaled Hosseini. Ik heb er een heel ander beeld van Afghanistan door gekregen. Je denkt toch vaak dat dat soort landen vreselijk zijn, maar Hosseini beschrijft heel mooi hoe goed hij het had in het Afghanistan van voor de oorlog. Dat zet je aan het denken.
Krant? ‘Ik check het nieuws via nu.nl, Teletekst, nieuwsapps, actualiteitenprogrammas op tv en het nieuws op de radio.
Website? ‘Voetbalzone.nl, een soort gossipsite voor de voetbalwereld.
App? ‘WhatsApp. Ik heb niet zoveel apps. Spelletjes vind ik heel dom.’
Hoeveel Facebookvrienden heb je? ‘Zeshonderd. Dat zijn natuurlijk geen echte vrienden, maar ik ken iedereen op z'n minst wel vaag.

Hoe woon je? ‘Op 22 vierkante meter, in Amersfoort. De mooiste stad van Nederland. In een studentenhuis met zeven anderen, waaronder m'n beste vriend. Die ken ik al sinds de middelbare school. Mijn moeder, die me het huis uit wilde hebben, heeft de kamer gevonden.’
Bijbaantje of stufi-only? 'Ik werk inmiddels voor de radio, maar leende veel. Ik heb een fikse studieschuld. Daar maakte ik me best zorgen over, voor ik bij Slam!FM terechtkwam.'
Geloof je? ‘Nee. Ik ben gelovig opgevoed. Maar op m'n 17e ben ik er rigoreus mee gestopt. Ik denk dat als je goed leeft, goed bent voor anderen en voor jezelf, het wel goedkomt. Als er een god is, snapt die wel waarom je fouten maakt en ziet hij het als je het probeert goed te doen. Ik geloof niet in religieuze regels.

Club of café? ‘Club.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Blind of doof? ‘Blind.’
Onenightstand of relatie? ‘Relatie.’
Man of vrouw? ‘Vrouw.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Ochtendmens.’
Zwart of wit? ‘Grijs, kan dat? Wat zingt Frank Boeijen ook alweer? "Denk niet zwart-wit, maar in de kleur van je hart."
Shownieuws of NOS Journaal? ‘(Denkt lang na.) NOS Journaal. Omdat iedereen hier altijd NOS Journaal zegt, maar daar valt ook een hoop op aan te merken.’
Huiskat of vleermuis? ‘Vleermuis.’
Mac of pc? ‘PC.’

Wat wil je later worden? ‘Niet kaal. En radio-dj. Uiteindelijk wil ik het liefst een ochtendprogramma, zoals dat van Edwin Evers.

Meer Student Style