Nieuws

Studente benoemd tot Staatssecretaris van Vrede

Studente journalistiek Sanne Poot is benoemd tot Staatssecretaris van Vrede, een hoge functie bij vredesorganisatie IKV Pax Christi. Zij komt op voor de slachtoffers van grootschalige mijnbouw in Colombia, waar de studente is geboren. 

Zij werkt samen met Jörgen Raymann die fungeert als Minister van Vrede. Het paar wordt op hun beurt ondersteund door Ambassades van Vrede in tientallen steden in het land. Zij nam het in de wedstrijd op tegen vijf andere finalisten. In totaal medden zich 72 kandidaten voor de functie.  Poot wordt tijdens de Nacht van de Vrede in Utrecht op 21 september ingehuldigd. 
 
De 21-jarige studente won de wedstrijd omdat zij veel stemmen wist te vergaren uit Vlaardigen, waar zij de lagere en middelbare school doorliep. Poot hielp diverse keren mee met de organisatie van de plaatselijke Nacht van de Vrede. Maar ook haar motivatie en ideeën voor de campagne wogen bij de jury zwaar mee. 
 
In oktober vertrekt ze naar haar geboorteland om onderzoek te doen. Ze zoekt er onder meer slachtoffers op van de mensenrechtenschendingen door mijnbouwbedrijven. Uiteindelijk moet daar een documentaire uit uitstaan.  
 
Het ministerie is te volgen op facebook.com/ministerievanvrede.

Foto: IKV Pax Christi