Nieuws

Studente krijgt schadevergoeding vanwege seksberichtjes docent

De Hogeschool Rotterdam had een studente die seksuele sms’jes kreeg van haar scriptiebegeleider beter moeten helpen, oordeelt de rechter. Ze krijgt zesduizend euro tegemoetkoming vanwege studievertraging.

De Rotterdam Business School is tekortgeschoten in de begeleiding van de studente, meldt Profielen, het magazine van de Hogeschool Rotterdam. Na allerlei expliciete berichtjes van haar scriptiebegeleider stapte de studente naar de vertrouwenspersoon van de hogeschool en daarna naar de directie van de business school. Die wees een nieuwe begeleider toe en liet de oude een excuusbrief schrijven.
 
Vertraging
Nogal minimaal, oordeelde de rechter deze week in kort geding. Zeker vier maanden vertraging zijn aan deze zaak te wijten. Dat komt volgens de rechtbank neer op zesduizend euro aan gederfde inkomsten.
 
Collegevoorzitter Ron Bormans heeft laten weten dat hij niet blij is met de manier waarop de business school zich in de zaak verdedigde. De advocaat sprak tijdens de rechtszitting van 'een relatie tussen volwassenen'. Maar de grens is ruim overschreden, zegt Bormans tegen Profielen. 'Onze studenten moeten zich binnen onze hogeschool te allen tijde veilig voelen. Dat staat voorop.'