Nieuws

Studentenfeest: nu ook voor vluchtelingen

Een projectgroep van zo'n vijftien studenten genaamd HUmans zet zich in voor vluchtelingen in Utrecht. Zo vond op 29 december een sportdag voor kinderen plaats bij V.V. De Meern. En ze hebben nog veel meer ideeën. 

HUmans is een honoursprogramma, opgezet vanuit de Faculteit Educatie. De sportdag was het eerste evenement. 'In totaal hebben we achttien kinderen uit de opvang een leuke dag kunnen bezorgen', vertelt projectdeelnemer Lauren Verbrugh (18, eerstejaars journalistiek). 

Dansen
Maar de studenten willen nog veel meer doen. Een studentenfeest voor vluchtelingen bijvoorbeeld. 'Eén van de vluchtelingen gaf aan zo graag te willen dansen. Dat bracht ons op het idee.' Ook is de groep bezig met een buddyproject om de vluchtelingen Utrecht te laten zien. 'En daarvoor kunnen andere studenten zich ook inschrijven.'

De vluchtelingen waar HUmans zich nu op richt, wonen tijdelijk in een noodopvang aan de Amerikalaan in Utrecht. Verbrugh kan niet precies vertellen wanneer het volgende project van start gaat. 'Daarover komen we regelmatig bij elkaar om te vergaderen. Maar ik verwacht in de komende maanden wel een nieuw evenement.'

Onderstaand filmpje geeft een impressie van de sportdag in V.V. De Meern. Alle avonturen van projectgroep HUmans zijn te volgen op de Facebookpagina.