Nieuws

Studentenhuis Duurstedelaan winnaar energiebattle

Studentenhuis Duurstedelaan 9 is het energiezuinigste studentenhuis in Utrecht. Zij zijn althans de winnaar van de Manage Your Energy Battle.

Tien studentenhuizen streden de afgelopen drie maanden om de titel. De bewoners moesten zo zuinig mogelijk met energie omgaan. 

Duurstedelaan 9 gebruikte 59 procent minder energie door elektrische apparaten, zoals afwasmachine en droger, uit te laten. Goede tweede werd Willem van Noortplein 5 met 53 procent besparing, terwijl de energiemeter van de Parkstraat 55 precies 47 procent lager stond. Gemiddeld bespaarden de deelnemende studentenhuizen 35 procent.

Cheque
De wedstrijd is georganiseerd door de gemeente, SSH Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. De bewoners van het winnende huis kregen vrijdag 31 januari een cheque van 500 euro van milieuwethouder Mirjam de Rijk. De bedoeling van de prijs is, studenten bewuster te maken van het energieverbruik. Dat is lastig omdat zij vaak een kamer huren inclusief energie, waardoor het verbruik niet zichtbaar is. Voor wat betreft de Duurstedelaan lijkt de opzet geslaagd. ‘Milieubewust worden we al steeds meer, karton scheiden en spaarlampen zijn voor ons oud nieuws. Met deze wedstrijd brengen we het wel naar een nieuw level’, schrijven de bewoners op de wedstrijdsite.