Nieuws

Studentenkampioenschap kitesurfen

In het weekend van 7 en 8 mei vond het studentenkampioenschap kitesurfen (NSKkite) plaats in Scheveningen. Helaas wilde de wind niet meewerken en moest het kitesurfen zaterdag vervangen worden door een wedstrijd Stand Up Paddle Surfen (SUP): staand peddelen op een surfboard.

‘Ondanks de wind is de sfeer goed’, zegt Thijs Dankers, derdejaars sport en entertainment. Thijs kitesurft sinds een jaar en zit in het bestuur van het NSKk. ‘Er doen ongeveer dertig riders mee’. Het overgrote deel van de kiters SUPt vandaag voor de eerste keer. Toch rent iedereen vol goede moed met board en peddel de koude zee in. Met deze wedstrijd is een gloednieuw kiteboard te winnen ter waarde van 600 euro.

De contest is nog jong: dit jaar wordt het NSKkite voor de tweede keer georganiseerd door boardsportvereniging SPIN uit Utrecht. Het kampioenschap is bedacht door een groep enthousiaste studenten. ‘Veel sporten kennen een studentenkampioenschap, maar tot vorig jaar bestond er geen NSK kitesurfen’, vertelt Dankers.

Naast Stand Up Paddle kunnen kiters het weekend hun tricks laten zien op een trampoline en achter de winch(een trektouw op zee).

Voor meer informatie en het verloop van zondag 8 mei kun je kijken op www.nskkite.nl.