Studieverenigingen gaan science-café Padualaan runnen

Het Proeflokaal wordt een ontmoetingsplek voor zowel studenten, alumni, medewerkers van de HU als externe partijen.

Vier studieverenigingen van de faculteiten Maatschappij en Recht (FMR) en Natuur en Techniek (FNT) gaan het science-café ‘Het Proeflokaal’ aan de locatie Padualaan 99 runnen.

Door Gerard Rutten

Op de plek waar voorheen café Stefs was gevestigd komt straks Het Proeflokaal. De Faculteit Maatschappij en Recht en de instituten Engineering & Design (IED) en Gebouwde Omgeving (IGO) verhuizen dit kalenderjaar naar de locatie Padualaan 99 en 101. Een werkgroep van de verenigingen heeft een exploitatieplan opgesteld dat is goedgekeurd.

Het Proeflokaal wordt een ontmoetingsplek voor zowel studenten, alumni, medewerkers van de HU als externe partijen, vertelt Robert Molenaar, voorzitter van de stichting Het Proeflokaal in een bericht op de site van HU Ontwikkelt. ‘De naam Het Proeflokaal is gekozen, omdat het café veel variaties van eten en drinken op een duurzame manier wil gaan verwezenlijken. In ons café kun je meerdere regionale producten proeven, zoals speciaalbieren.’

Kroegcolleges
De werkgroep gaat in Het Proeflokaal zelf evenementen organiseren terwijl medewerkers van de hogeschool de ruimte kunnen gebruiken voor activiteiten. Daarnaast maken studieverenigingen gebruik van het science-café. Molenaar: ‘De studieverenigingen zullen er voornamelijk evenementen organiseren zoals kroegcolleges, informele borrels, gastsprekers, alumniborrels en netwerkborrels.’

De verenigingen brengen ieder hun eigen kwaliteiten mee, zegt de voorzitter. Ingenium Cabo Bianci van IED en de Utrechtse Technische Vereniging van IGO hebben jarenlange ervaring met het exploiteren van een café binnen de muren van de FNT. Studievereniging Codex van HBO Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening bezit veel juridische kennis en Vesta van Integrale Veiligheidskunde heeft ervaring met calamiteitsplannen.

Commerciële partners
Het college van bestuur wil dat studieverenigingen de cafés op de HU-locaties gaan runnen. Zij moeten met een goed plan komen voor de exploitatie ervan. Als dat niet lukt wordt gezocht naar commerciële partners. Het science-café op de locatie Heidelberglaan 7 wordt al geëxploiteerd door Paramedus en Uranymus.

Beeld: impressie van het sciencecafé.

Reageer!
Deel via...
 

3 reacties

Het is niet meer mogelijk om te reageren

  1. Hopelijk komt de saamhorigheid en het entrepreneurschap op gelijke hoogte met Het Witte Paard op OU700. Tussen de regels van dit bericht door lees ik een geforceerde samenwerking tussen verenigingen onder een grote mate van toezicht door de HU. Hopelijk geeft dat voldoende basis.
    Als alumni kom ik graag eens een biertje drinken.
    Is Het Proeflokaal ook in het weekend geopend?