Nieuws

Tijdige oplevering nieuwbouw HU op losse schroeven

Foto: Kees Rutten

Er is een probleem ontstaan met de afwerkingslaag van de vloeren in de nieuwbouw van de HU. Onduidelijk is of hierdoor vertraging ontstaat voor de oplevering van het pand aan de Heidelberglaan 15.

De afwerkingslaag die op de betonnen vloeren van de nieuwbouw is aangebracht, hecht op meerdere verdiepingen niet goed, zo meldt de hogeschool in een bericht op Sharepoint. De HU benadrukt dat het niet gaat om een constructiefout, waardoor eerder een parkeergarage in Eindhoven instortte.

Op dit moment onderzoeken specialisten de omvang van het probleem en hoe dit verholpen kan worden. Dat gaat enkele weken duren.Het is onduidelijk of de oplevering van het gebouw hierdoor vertraagt’, schrijft de hogeschool. De HU zou het pand van zeven verdiepingen in De Uithof begin september in gebruik nemen. Het biedt onderdak aan onder meer vier economische instituten en de instituten ICT, Communicatie en Journalistiek.

Tijdelijke huisvesting
Mocht er daadwerkelijk vertraging optreden, dan wordt er gezorgd voor tijdelijke huisvesting. Enkele panden aan de Daltonlaan zullen dan extra gehuurd worden. Daar zijn op dit moment de economische instituten en ICT tijdelijk ondergebracht. De hogeschool zal onderzoeken op wie de eventuele schade kan worden verhaald. De bouwwerkzaamheden aan de Heidelberglaan 15 gaan ondertussen gewoon door.