Nieuws

Toetsuitslag blijft toch geldig

De uitslag van het tentamen Onze Stereotypen van de opleiding communicatiemanagement blijft toch geldig. Maar degenen die bezwaar aantekenen, kunnen de toets opnieuw maken. 
 
Afgelopen week werd de uitslag van het tentamen door de examencommissie naar de prullenbak verwezen. Belangrijke reden was dat de studenten er te weinig tijd voor kregen. Maar zo’n zestig procent van de driehonderd eerstejaars behaalde toch een voldoende. Velen van hen baalden van deze gang van zaken. 
 
Onredelijk getroffen
‘Bij nader inzien wordt deze groep onredelijk getroffen door het genomen besluit’, schrijft de examencommissie vandaag in een mail aan de studenten. ‘Hoewel ze recht had op meer tijd dan ze gekregen heeft, heeft deze groep aangetoond dat ze de kennis beheerst door het tentamen te halen.’
 
Studenten die bezwaar aantekenen kunnen het tentamen opnieuw maken. Zij moeten dan uiterlijk 29 april bezwaar aantekenen. Dat geldt zowel voor degenen die een onvoldoende hebben behaald als voor studenten met een voldoende. Voor studenten die een nieuwe toets maken vervalt de uitslag van het eerdere tentamen en geldt het cijfer van de laatste poging.