Nieuws

Trajectum start met nieuwe podcast: Maakt Kennis

De podcast lijkt razendpopulair. En Trajectum doet graag mee aan die trend. Niet om het meedoen, maar omdat het ruimte biedt voor mooie journalistieke onderwerpen en interessante vraagstukken. En daar besteden we graag aandacht aan, in onze podcast met de naam: Maakt Kennis.

In deze podcast zoeken wij antwoorden op verschillende populairwetenschappelijke vragen. In de eerste aflevering kijken we naar het gebruik van alcohol onder studenten. Waar komt het idee vandaan dat alcohol en gezelligheid bij elkaar horen? Waarom moeten we ons verantwoorden wanneer we nee zeggen tegen een glas bier? En hoe erg is dat eigenlijk?

Loïs Bisschop, Lex Lemmers en Reint Jan Renes in gesprek tijdens onze eerste podcast.

De redactie van Trajectum ging hierover in gesprek met Lex Lemmers, sociaal psycholoog bij het Trimbos-instituut en Reint Jan Renes, lector bij de HU en gedragswetenschapper.

Ook aan tafel zit ervaringsdeskundige Loïs Bisschop, die op haar 28ste ontdekte dat haar relatie met alcohol niet klopte. Ze schreef er een boek over: Mijn naam is Loïs en ik drink niet meer (te bestellen via bol.com). Meer over Loïs’ alcoholverslaving lees je in het interview met haar.

 

Luister hier onze allereerste aflevering van ‘Maakt Kennis’: