Tramlijn rijdt weer

De Uithoflijn reed op maandagmiddag niet. Op dinsdag was er opnieuw een storing.

Werk aan de bovenleiding bij de Padualaan - Foto: Kees Rutten

Op maandagochtend begonnen de problemen met de Uithoflijn en op dinsdagochtend kwam er een nieuwe storing bij. Gisteren reed de tram door een defecte bovenleiding ter hoogte van de Padualaan niet, op dinsdagochtend kwam op het traject een defecte tram tot stilstand. Rond 14 uur meldde U-OV dat de trams weer gingen rijden.

Om de overlast te beperken zijn er extra bussen ingezet.

Het probleem zat op beide dagen ter hoogte van de Padualaan. Op maandag ging het om schade aan de bovenleiding. Die werd gerepareerd, maar op dinsdag kwam op vrijwel dezelfde plek een tram tot stilstand. Vannacht onderzoeken ze de bovenleiding verder, om de echte oorzaak te achterhalen.

Bezoekcijfers

Sinds de start van de tramlijn, op 16 december, is dit de achtste verstoring op het traject. In de meeste gevallen reed de tram binnen anderhalf uur weer. Het valt dus wel mee met de problemen, stelt Regiotram Utrecht tegenover RTV Utrecht.

Daar ook goed nieuws bij. Zo nam op dinsdag 4 februari een recordaantal reizigers de tram. Het was een regenachtige dag en zo kon het gebeuren dat ruim 28.000 mensen de tram namen, een stuk meer dan de maximaal 23.000 passagiers die voorheen bus 12 namen.

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...

Geef een reactie Let bij het reageren op onze spelregels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *