Lifestyle

Tweetakt

Aan de jaarlijks terugkerende festivals in Utrecht kun je goed afleiden in welk seizoen we zitten. Als de Parade in de stad is, is het zomer, het Nederlands Film Festival is een voorbode voor de herfst. En als jeugdtheaterfestival Tweetakt haar kassen op de Neude opzet, is de lente begonnen. Dat is feest. Want: negen dagen lang theater, dans, games en elke avond muziek. Trajectum zet de hoogtepunten op een rij.

Weetje: Tweetakt, is vorig jaar uitgeroepen tot Leukste Stadsevenement van Nederland.

Weetje: Het festivalcentrum kenmerkt zich door de sprookjesachtige aankleding. In 2009 werd de Neude ingericht volgens dorpskernthema, inclusief een houten kerk. Dit jaar loop je rond in een stadspark mét kunstgras.


* Doen
BLOCKBLAZERS

Verzamel je zeven beste vrienden, maak je eigen virtuele evenbeeld en doe mee aan de fysieke multi-player game: Blockblazers. Deze game, ontwikkeld door drie oud HKU-studenten, is een hectische strijd tussen acht spelers, die zowel fysiek als virtueel alles uit de kast zullen moeten halen om hun tegenstanders te overmeesteren. De winnaar krijgt een schouderklopje van de medespelers en een plaatsje op het topscorebord.
Dagelijks, Festivalcentrum Neude, GRATIS

* Muziek
GO BACK TO THE ZOO

Singer/songwriter Pien Feith is dit jaar verantwoordelijk voor de programmering en stelde een gevarieerd programma samen waardoor we iedere avond met onze voetjes van de vloer kunnen bijvoorbeeld op soepele soul van Giovanca, het Belgische The Jets of headbangen op het catchy britpop van Go Back tot the Zoo. De hoge piefen van NIKE ontdekte de Amsterdammers als eerst en plaatste het deuntje van Beam me up onder hun internationale reclamecampagne. Toen kon het eigenlijk al niet meer mis gaan. Met single Electric scoorde ze een dikke vette undergroundhit en zijn ze dit jaar genomineerd voor een 3FM award. Hippe vogels ook, met perfecte skinny’s, woeste haren en keurig gestreken blousjes. Kortom: heet, heet, heet.
Dagelijks diverse optredens, Festivalcentrum Neude, GRATIS
Go Back to the Zoo speelt dinsdag 23 maart om 22.00 uur

* Dans
EVERLAND

Michael Jackson heeft talloze dansers geïnspireerd. Zijn moves verwerkten de choreografen van het Belgische gezelschap Fabuleus in deze hedendaagse voorstelling. In Everland geen smeuïg levensverhaal met een lach en een traan, maar een opwindende dansvoorstelling boordevol muziek van, uiteraard, Jackson zelf, maar ook James Brown, Justin Timberlake, Tchaikovsky, Debussy e.a.
Donderdag 25 maart, Stadsschouwburg 20.30 uur, € 15,50 (€ 13,- met studentenkorting)

* Theater
NATURE OR NURTURE

Je herkent het misschien wel uit je eigen kindertijd: je kan de slaap niet vatten want je ouders hebben beneden een feestje. Het wordt later en later. De geluiden steeds woester, het gelach hysterischer. Alexandra Broeder maakte een voorstelling over de nachtelijke kindergedachten, gespeeld door vier kinderen die uit hun warme bedjes kropen en aanschouwden. Ontboezemingen door kinderen, over kinderen, maar zeker niet geschikt voor kinderen.
Zaterdag 27 maart, Theater Kikker 16.00 uur en 19.30 uur, € 13,00 (€ 9 met studentenkorting)

Tweetakt is van 20 t/m 28 maart
Meer informatie: www.tweetakt.net

Fotocredits: Daniel J. Ashes, Art Direction & Design UNDOG