Uittips

UIT-Tips! Cultuurterras en Multi Master Quiz

Iedere 14 dagen selecteert de Uitagenda Utrecht de beste uitgaanstips voor studenten. Deze week: buitenprogramma’s bij de Nijverheid en de Multi Master Quiz.

Tip 1: Feestelijke opening Cultuurterras de Nijverheid

Wanneer: Vrijdag 3 juni 2022 – zondag 5 juni 2022

Waar: De Nijverheid

Van juni t/m september organiseert De Nijverheid voor alweer de derde zomer het Cultuurterras met buitenprogramma’s vol experiment, kunst, film, muziek, theater, dans en het onverwachtse. Ook dit jaar bundelen ze de krachten met o.a. Cafe Theater Festival, ’t Hoogt, EKKO, Uncloud, De Voorkamer, SETUP, Gaudeamus, Babel Arts, de HKU en meer. Van filmavonden tot openluchtconcerten, van kunstperformances tot locatietheater. En vergeet niet de maandelijks wisselende exposities in Kunsthal Kloof, Exboot en De Tunnel. Een Cultuurterras-zomer die zintuigen prikkelt, ogen streelt, werelden opschudt en horizonnen verrijkt. Leve de kunst! Voor het volledige programma, houd de De Nijverheid agenda/socials in de gaten.

Het programma van dit openingsweekend:

  • 3 juni: Opening KunstKoers met de onthulling van acht nieuwe kunstinstallaties, Bankra Bikes Soundsystem, spoken word van Danique Carmen Kivit, dansperformance van Nina Eva en een afterparty in de loods.
  • 4 juni: Drink & Draw XL: Zowel binnen in de loods als buiten op het cultuurterras de mogelijkheid om naaktmodellen te tekenen onder het genot van een drankje en diverse live acts.
  • 5 juni: Ramshackle Matinee –  Open podium, voor het eerst buiten op ons cultuurterras.

Tip 2: Multi Track Master Quiz

Waar: DB’s Studio

Wanneer: Woensdag 8 juni 2022

Kosten: 6,- p.p

De Multitrack Masterquiz is een magische muziekquiz waarbij je letterlijk diep de muziek in duikt. Een multitrack is de originele opname van een nummer, waarbij alle instrumenten nog apart te beluisteren zijn. Een baslijn van Flea, een gitaar-riff van Brian May, de synths van Dua Lipa of de ad-libs van Marvin Gaye – die hoor je normaal nooit los! Door de tracks laag voor laag op te bouwen – drums, bas, synths, gitaar, etc. – ontstaat langzaam het nummer zoals je het kent van de radio. Maar wie herkent ‘m het eerst?!

Presentatie door Mathijs Duringhof en Wilco Witte.

Tickets worden per persoon verkocht!

Let op: Maximaal 5 mensen per team.