Nieuws

Utrecht is hot

Voor cultuursnuiven moet je in Utrecht zijn: de beste popconcerten, films en festivals vind je in de Domstad. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Atlas voor gemeenten. En hiermee is Utrecht ook aantrekkelijk om te wonen.

De stad is enorm in ontwikkeling, trekt veel bedrijvigheid aan, heeft veel voorzieningen en veel jong hoger opgeleiden, een universiteit en hogeschool met 80.00 studenten die cultuur- en uitgaansvoorzieningen aantrekkelijk vinden. Dat maakt de stad populair, ook voor toeristen.

Bureau Atlas stelde een Cultuurkaart op voor Utrecht. Aan bibliotheken, popconcerten, archeologische monumenten en bioscopen (1.600 stoelen, Kinepolis nog niet meegerekend) geen gebrek. De stad biedt meer festivals per jaar dan andere steden.

Het aanbod aan musea is armetierig. Het Centraal Museum heeft bij lange na niet de status, dat bijvoorbeeld een Stedelijk heeft in Amsterdam. Ook zijn er minder theatervoorstellingen en klassieke concerten dan in andere steden.

Bureau Atlas stelde een top 50 samen van aantrekkelijkheid van Nederlandse steden. Amsterdam staat op 1, daarna komt Utrecht. Onderaan bungelen Sittard en Emmen.