Nieuws

Utrecht laten lachen

Er wordt veel te weinig gelachen in Utrecht, vinden HU-docenten Jens Gijbels (FNT) en Juup de Kanter (FCJ). Als tegenreactie hierop organiseren zij op 23 april de ‘Design a Smile tour’.
 
‘Samen met studenten zullen we de stad in trekken. Stap één is het bepalen van de plaatsen waar het minst gelachen wordt’, verklaart Gijbels. Vervolgens zullen op deze plekken glimlachen op het gezicht getoverd moeten worden. ‘Het kan met kleine dingen, een briefje met een grapje bij de bushalte bijvoorbeeld. We brainstormen nog over verschillende ideeën. Het gaat erom dat mensen voorbij lopen en denken “Hé, wat leuk” en dat we een positief gevoel creëren. Zo willen wij de hele stad wat leuker maken.’
 
De docenten kwamen op het idee tijdens een overleg. Ze doen dit op vrijwillige basis, net als de studenten die zich aanmelden om mee te doen. ‘Het is leuk om studenten een andere kijk mee te geven. Ik denk dat dat met zo’n project zal lukken’, aldus Gijbels.
 
Tot nu toe hebben een aantal studenten van de faculteit Natuur en Techniek, waar Gijbels werkzaam is, zich aangemeld. Aanmelden kan nog steeds, via een e-mail of Twitterbericht naar een van de twee betrokken docenten.
 
Foto: Tim Simpson1