Nieuws

Utrecht Science Park maakt sprong naar Bilthoven

De uitbreiding van het Utrecht Science Park (USP) naar Bilthoven is een stap dichterbij gekomen. Woensdag 11 mei is een intentieverklaring ondertekend door enkele betrokken organisaties om samen te werken op het gebied van Life Sciences & Health.

De overeenkomst is getekend door het bedrijf Bilthoven Biologicals, gemeente De Bilt, provincie Utrecht en Stichting Utrecht Science Park. Bilthoven Biologicals is sinds 2014 eigenaar van het terrein waar nu het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is gevestigd. Het RIVM verhuist in 2018 naar de nieuwbouw in het USP/De Uithof.

Satelietmodel
Het Utrecht Science Park/De Uithof en Utrecht Science Park/Bilthoven gaan samenwerken volgens een ‘satellietmodel’, meldt het USP op de website. Beiden houden zich bezig met Life Sciences & Health. Maar bij het Utrecht Science Park/De Uithof ligt de nadruk op zorg, onderwijs, onderzoek en ondernemerschap, terwijl Science Park/Bilthoven zich concentreert op productontwikkeling, productverbetering en productie.

‘Door gezamenlijk op te trekken in marketing en acquisitie, versterken beide locaties hun profiel en worden daarmee aantrekkelijker voor bedrijven en investeerders’, zegt het USP. Later dit jaar volgt een samenwerkingsovereenkomst waarin dit is uitgewerkt.