Kort

Utrechtse podia heropenen even voor proefevenementen

TivoliVredenburg, De Helling, EKKO, Stadsschouwburg Utrecht en Podium Hoge Woerd openen van 19 tot 24 april tijdelijk de deuren voor publiek. Met proefevenementen gaan ze uitproberen hoe testen op corona voor toegang in zijn werk gaat. Pilotbezoekers met een ticket moeten een negatief testbewijs laten zien om naar binnen te kunnen. Op www.testenvoortoegang.nl staat alles over dit proces en de deelnemende testlocaties.

De horeca in concert- en theaterzalen mag tijdens de proef open voor een drankje. Ook kunnen de zalen naar volle ‘coronacapaciteit’ worden benut. Een pilot is daarmee anders dan een Fieldlab: dat zijn (grootschalige) proefevenementen waarbij wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan. Hierbij worden de coronamaatregelen doelbewust losgelaten. Bij deze pilots gebeurt dat niet. De regel om anderhalve meter afstand te houden blijft daarbij dus gehandhaafd.

De Utrechtse podia organiseren in totaal achttien evenementen. Voorverkoop voor de evenementen start op donderdag 8 april om 12:00 uur.