Nieuws

Utrechtse buschauffeurs willen maandag staken

Er dreigt een OV-staking van buschauffeurs aanstaande maandag in Utrecht. Dat heeft een woordvoerder van U-OV zojuist laten weten aan Duic.nl. 

UPDATE
De staking bij het bus- en tramvervoer in Utrecht die voor aanstaande maandag was afgekondigd, gaat niet door, meldt RTV Utrecht. Veel chauffeurs zijn akkoord met een voorstel van de directie van vervoersbedrijf U-OV om de rijtijdmarge op drukke lijnen te verruimen.  
 

Reden voor de staking is een voorstel aan de chauffeurs om in sommige gevallen geen pauze te krijgen halverwege de dag. Verschillende media meldden vanmiddag dat de staking er zeker zal zijn maar volgens de woordvoering van U-OV is dat nog voorbarig. 'Het klopt dat er onrust is onder de chauffeurs, maar de directie is nog met de ondernemingsraad in gesprek.'

Reden voor de staking is een voorstel van U-OV aan de buschauffeurs om in sommige gevallen de pauzes naar het eind van de werkdag te verschuiven, zodat er tussen de middag doorgewerkt kan worden en er eerder gestopt kan worden met werk.

Het voorstel zou vanaf maandag, als de nieuwe dienstregeling ingaat, van kracht moeten gaan. U-OV heeft dit voorstel gedaan omdat buschauffeurs het op sommige buslijnen vaak moeilijk hebben om de tijden te halen vanwege de vele werkzaamheden in het stationsgebied. Geen pauzes zouden ervoor moeten zorgen dat de drukste lijnen sneller doorstromen.

De werkzaamheden in het Stationsgbeied zijn juist volgens de buschauffeurs de reden waarom de pauze in de middag zo belangrijk is. Een rustpauze wordt juist door de werkdruk die met deze drukke lijnen gepaard gaat zeer gewaardeerd.