Nieuws

Van Hooijdonk is Huisjesmelker van het Jaar 2015

ROOD, jong in de SP, heeft omstreden huisbaas Marcel van Hooijdonk uitgeroepen tot Huisjesmelker van het Jaar 2015. Van de honderd genomineerden waren er over de Utrechtse huisbaas veruit de meeste klachten.

De oneervolle titel wordt ieder jaar uitgereikt aan de slechtste huisbaas, corporatie of bemiddelaar van Nederland. De jury koos Van Hooijdonk unaniem als winnaar.

Merel Stoop, voorzitter ROOD, heeft veel contact gehad met huurders van de beruchte huisbaas in Utrecht en kreeg klachten over hoge huren, achterstallig onderhoud en intimidaties. ‘Sommige huurders waren te bang om hem te nomineren voor Huisjesmelker van het Jaar’, vertelt Stoop.

Gouden brandblusser
Van Hooijdonk verhuurt ook woningen in Amsterdam, Nieuwegein en Breda. ‘In Amsterdam dreigt één van zijn huurders met kinderen zijn woning uitgezet te worden, omdat de brandveiligheid in het pand niet in orde is’, vertelt Stoop. ‘Het grootste probleem is dat hij in meerdere steden actief is.’

De huisbaas wilde zijn prijs niet in ontvangst nemen. Een vrouw deed de deur open en stond ROOD te woord. De gouden brandblusser als trofee voor zijn nieuwe titel is bij de voordeur van zijn riante woning achtergelaten.