Nieuws

Van Hooijdonk moet huurders terugbetalen

De omstreden huisbaas Marcel van Hooijdonk moet 25 huurders van zijn complex aan de Zamenhofdreef in Utrecht maanden aan teveel betaalde huur terugbetalen, meldt het AD. Dat heeft de huurcommissie beslist.

Gemiddeld betaalden de huurders 130 euro per maand te veel huur. Eén van de huurders zou ruim een jaar lang zelfs 200 euro per maand te veel hebben betaald. De huurders krijgen ook een vergoeding voor een lift en deurbel die beide niet werkten. Eerder hebben elf bewoners aan de Zamenhofdreef een schikking met de huisbaas getroffen over een lagere huurprijs.

Van Hooijdonk, onlangs uitgeroepen tot Huisjesmelker van het Jaar, laat aan het AD weten naar de kantonrechter te stappen omdat hij het niet eens is met de uitspraken. Volgens de huurcommissie is er aan de Zamenhofdreef sprake van kamerverhuur en volgens Van Hooijdonk gaat het om zelfstandige woonruimte. Hiervoor geldt een andere puntentelling. De huisbaas kan in beroep gaan tegen de uitspraak maar dan moet hij tegen alle 25 huurders apart een zaak aanspannen.

Zestien andere huurders van hetzelfde complex in winkelcentrum Overvecht (95 kamers) hebben een soortgelijke zaak tegen hem lopen bij de huurcommissie. Hun zitting is over twee weken. Van Hooijdonk is ook eigenaar van kamers aan de Gloriantdreef. Daarvan zijn ook zeventien huurders naar de huurcommissie gestapt.