Verdachte verkrachtingen rond De Uithof opgepakt

Het gaat om een 51-jarige man uit de regio Utrecht.

Een 51-jarige man is aangehouden in het onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter. Uit DNA-onderzoek bleek hij in verband te worden gebracht met drie delicten.

De verkrachter opereerde van 1995 en 2001 in en rond De Uithof en wordt ook wel de Uithofverkrachter genoemd. Hij viel voor zover bekend bijna twintig vrouwen lastig waarvan er zeven werden verkracht. Zijn daden hielden in die periode de stad en wijde omgeving en met name de studentenpopulatie in de greep.
 
Fietsendiefstal
De man is woensdag 16 juli aangehouden voor de zedenmisdrijven. Hij komt uit de regio Utrecht en is eerder dit jaar veroordeeld voor fietsendiefstal. Begin juni heeft hij DNA moeten afstaan waarna het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bekend maakte dat er drie hits waren. Het gaat om twee verkrachtingen in 1995 en één in 2001.
 
Deze verdachte kwam destijds twee keer eerder in beeld, maar weigerde vrijwillig DNA af te staan voor onderzoek en kon zodoende niet als verdachte worden aangemerkt. Het onderzoek gaat door: er houden zich momenteel twintig rechercheurs bezig met de zaak.

Illustratie: compositietekening die de politie tijdens het onderzoek naar de verkrachter destijds verspreidde 

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...